Activa't
,
2022
Dilluns 19 de desembre, 18:30h
CCCB
Barcelona

Debat 'Veus des de la frontera'

Debat 'Veus des de la frontera', que comptarà amb Helena Maleno, fundadora del col·lectiu Caminando Fronteras, Soda Niasse, activista pels drets humans i Oussman Ba, responsable de l'equip psicosocial de la Delegació Diocesana de Migracions, on parlaran sobre la situació en la Frontera Occidental Euroafricana en una conversa moderada per la investigadora Blanca Garcés.

Sinopsi: 

La Frontera Occidental Euroafricana ha estat una de les vies migratòries més importants cap a Europa des de fa dècades, i també una de les més mortíferes del món. Des del 2002, el col·lectiu Caminando Fronteras ha ajudat milers de migrants alertant les patrulles de Salvament Marítim sobre els naufragis d'embarcacions i posant noms i cares al drama que genera la frontera a través del seu Observatori de Drets.

En l'informe 'Víctimes de la necrofrontera 2018 – 2022', el col·lectiu analitza per primera vegada, des de la recerca quantitativa i qualitativa, l'impacte de les polítiques de control de fronteres en les vides de les persones que les transiten en els últims cinc anys.

Coincidint amb la presentació internacional de l'informe, en aquesta sessió es parlarà de la importància de reivindicar la memòria, la justícia i la reparació a l'hora d'abordar l'impacte humà de les polítiques migratòries.

Preu: 

Gratuït, amb aforament limitat.

Inscripcions: 

Cal fer inscripció prèvia aquí (enllaç)

Organitza: 

CCCB

Més informació: 

Web CCCB

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1