Arts
,
2022

Exposició 'Els camins de l'abstracció, 1957-1978'

Exposició 'Els camins de l'abstracció, 1957-1978. Diàlegs amb el Museo de Arte Abstracto Español de Conca', una mostra que s'articula a partir dels importants fons del Museu d'Art Abstracte de Conca creat el 1966 pel pintor i col·leccionista Fernando Zóbel, i gestionat des de 1981 per la Fundación Juan March.

La mostra posa en relleu la significació d'aquest museu del qual Alfred H. Barr, fundador i primer director del MoMA, va dir el 1967 que era "el petit museu més bonic del món", alhora que també presenta la varietat i la complexitat de les diverses formes que va adoptar l'abstracció durant la segona meitat del segle xx, i mostra les seves principals tendències en els àmbits nacional i internacional, com ara l'informalisme i l'expressionisme abstracte, l'abstracció geomètrica, l'art òptic-cinètic o la pintura de camps de color.

La selecció, que compta amb una setantena d'obres, inclou obres d'artistes espanyols amb prestigi internacional, com ara Antonio Saura, Manolo Millares, Rafael Canogar, José Guerrero, Equipo 57 o Pablo Palazuelo, i també dels principals representants de l'informalisme català, com ara Antoni Tàpies, Modest Cuixart, Joan Josep Tharrats, Josep Guinovart o Albert Ràfols-Casamada, entre d'altres.

Horari: 

De dimarts a diumenge: de 10 a 19:30h

Comissariada per: 

Manuel Fontán del Junco, Sergi Plans i Marga Viza

Preu: 

 

9€ general | 6€ reduïda
Comprar entrada aquí (enllaç)

Organitza: 

Fundació Catalunya La Pedrera i Fundación Juan March

  • imatge de control 1per1

Et pot interessar