Arts
,
2022

Exposició 'Fornas. La imatge de la Catalunya dels 60'

Exposició 'Fornas. La imatge de la Catalunya dels 60', una mostra que recull obres del pintor, grafista, fotògraf i escultor català Jordi Fornas i Martínez (Barcelona, 1927-2011).

Inauguració: 

 

Dijous 7 d'abril, a les 19h
La inauguració s'acompanyarà del fil musical del col·lectiu Natros Sols, una selecció amb discs dels 60 en directe.

Comissariada per: 

Pau Llop

Sinopsi: 

Als anys seixanta, es va posar en marxa una indústria cultural a Catalunya que pretenia recuperar la presència dins la societat catalana, perduda i silenciada pel règim franquista des del final de la Guerra Civil. La cultura catalana va deixar d’estar a la defensiva i va passa a adoptar, clarament, unes actituds més creatives i dinàmiques. Aquesta reacció es volia fer evident no sols amb el contingut, sinó també a través de la imatge.

Fornas, format a l'Escola de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, es va dedicar plenament a la producció pictòrica i artística. A principis dels anys seixanta, va començar a tenir encàrrecs a títol personal i va deixar de banda la pintura per dedicar-se plenament al disseny gràfic. En aquest àmbit, va assolir un prestigi i reconeixement considerables i va ser artífex del disseny d'alguns dels pilars moderns més importants del renaixement cultural de la segona meitat del segle XX, donant identitat gràfica a la nova cultura de masses en català que es va desenvolupar a Catalunya.

La seva obra gràfica beu de l’estètica pop britànica, del disseny de l’escola suïssa i, especialment, de la gràfica francesa dels anys cinquanta. La mescla de totes aquestes influències es veu plasmada en recursos i usos que componen un dels puntals del que anomenem estil Fornas.

Preu: 

Entrada gratuïta

Organitza: 

Museu del Disseny i Institut d'Estudis Ilerdencs

Més informació: 

  • imatge de control 1per1