Activa't
,
2022
Divendres 16 de setembre, 10h
Arxiu Nacional de Catalunya
Barcelona

Visita a l’Arxiu Nacional de Catalunya

Visita a l'Arxiu Nacional de Catalunya, on s’hi conserven els fons personals de Pere Català i Roca i de Pere Català i Pic, així com el fabulós fons fotogràfic FOTO-PIC (Arxiu Pere Català) amb més de deu mil imatges en línia i el fons sobre l’Alguer (Arxiu Pere Català) amb notes, llibretes, poemes i treballs d’investigació històrica sobre temes algueresos d’en Pere Català.

El conjunt inclou la documentació generada per l’empresa familiar Foto-Pic i els fons personals de Pere Català, pare i fill. Destaquen les sèries retrats, territori i cultura popular, amb nombroses imatges del món casteller. Abasta de la Primera Guerra Mundial fins a la transició a la democràcia. Inclou documentació textual, fotogràfica i bibliogràfica sobre les relacions entre l’Alguer i Catalunya. En total, unes 30.000 fotografies, 15.000 documents textuals (correspondència, escrits) i 15.000 llibres.

Descobreix en aquesta visita una gran infraestructura dedicada a la conservació del patrimoni documental. T’expliquem com s’organitzen els documents, com es restauren, com es conserven, com es difonen i com es posen a disposició dels nostres usuaris. L’itinerari de la visita segueix el circuït que fan els documents des de que ingressen a l’Arxiu fins que es posen a disposició de tothom, en xarxa o presencialment a la Sala de Consulta.

Horari: 

Dissabte 11 de juny, a les 12h
Dilluns 11 de juliol, a les 16:30h
Divendres 16 de setembre, a les 10h

Preu: 

Activitat gratuïta amb reserva prèvia

Inscripcions: 

A través d'aquest enllaç

Organitza: 

Museu d'Història de Catalunya

Més informació: 

Web Museu d'Història de Catalunya
Telèfon 93 225 42 44 (de dilluns a dijous de 9:30 a 14h i de 15 a 17:30h i divendres de 9:30 a 14h)
Adreça electrònica mhcvisites.cultura@gencat.cat

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1