Suite Metropolitana

Foto: 

Cedida
Suite Metroplitana

Els 5 motius per no perdre't una exposició al Metro

Els dies 27 i 28 d’octubre s’ofereixen visites guiades a 'Suite Metropolitana', però es podrà visitar fins al 26 de novembre a la parada de metro de Diagonal
Surtdecasa
,
23/10/2018
Arts
El metro és un lloc de pas. La pura essència dels camins subterranis de les metròpolis. En aquest cas, s'ha convertit també en un espai per l'exhibició de diferents peces que aspiren a ser considerades art a través de la combinació de la distribució de l'espai i la música que les acompanya. T'expliquem per què no et pots perdre aquesta curiosa proposta anomenada 'Suite Metropolitana'.

1. Una exposició al metro
L’exposició està ubicada a l'Espai Mercè Sala de TMB, concretament a l’estació de metro Diagonal. El metro és un lloc de pas però poques vegades considerem quedar-nos-hi per visitar-lo. Aquesta exposició té com a missió impulsar la visió de l’arquitectura i l’urbanisme com a una branca més de la cultura. Mostra diversos projectes metropolitans de diferents naturaleses i escales, fets amb diferents elements i tipus de materials. A través d’un recull de dibuixos, plànols i fotografies de les obres seleccionades, l’exposició mostra materials inèdits i nous punts de vista sobre els projectes un cop construïts.

2. Cada obra, una peça musical
Vies verdes, parcs, vies cíviques, places o equipaments cívics són alguns dels grans projectes urbanístics que es poden veure a l’exposició. A través del recorregut d’un seguit d'habitacions identificades amb hashtags, l’espectador podrà visualitzar i descobrir els diferents projectes metropolitans mentre escolta suites - una composició musical instrumental que consta d'un nombre indeterminat de moviments cadascun dels quals, tradicionalment, es basa en un ritme de dansa - de diversos autors.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1

3. Obres que no han vist mai la llum
El disseny expositiu de 'Suite Metropolitana' presenta de forma pionera la informació i permet al visitant endinsar-se en una experiència arquitectònica completa. I és que l’espectador no només veurà la imatge final del projecte sinó el procés. A la recopilació de projectes que surten a l’exposició es mostren idees i plànols dels arquitectes creadors que no arriben mai a sortir a la llum. 

4. Recórrer diferents habitacions
La particularitat de la mostra és la relació metafòrica entre l’escenografia de l’exposició i l’essència dels projectes, basada en una doble perspectiva. L'espai està format per un conjunt d’habitacions que formen una unitat. El vincle que uneix el lloc i el tema és el recorregut que els visitants podran fer a través de les diverses habitacions identificades amb l’ajuda de hashtags

5. Una reflexió sobre l'escala
Els projectes que es mostren tenen diferents escales, naturaleses i morfologies però el fil conductor és la reflexió a doble escala: des de la mirada més pròxima fins la visió més allunyada. Hi ha grans projectes de sistemes d'infraestructures o projectes de planejament urbanístic que han d’estructurar el territori, com ara vies verdes o la recuperació d'espais fluvials. També hi ha projectes que prenen una dimensió supramunicipal, com alguns parcs o vies cíviques, que incideixen en més d’un municipi. I fins i tot trobarem molts projectes d'espai públic o de caràcter paisatgístic que tenen una clara incidència local, com ara places o equipaments cívics.

Més informació: 

A

També et pot interessar