Sant Miquel del Fai

Foto: 

Cedida
Sant Miquel del Fai

Les 10 millors excursions per fer al Vallès Oriental

Rutes, camins i paisatges per respirar aire fresc i estar en contacte amb la natura
Surtdecasa
,
15/02/2021
Entorn
Aprofitem aquests dies per sortir a respirar aire fresc en alguns dels nostres paratges. És hora de posar-se roba lleugera i calçat còmode i sortir a descobrir els racons amagats del territori. Amb la idea de seguir defugint els espais amb gaire gent, enfilem cap a la muntanya. Compartim amb vosaltres unes quantes propostes per recórrer i gaudir del Vallès Oriental. Descobriu-los amb aquesta llista i sortiu de casa!

1. Embassament de Vallforners i Castanyer de Can Cuch
Aquesta és una excursió per veure l’arbre de Catalunya amb la mida més gran de diàmetre de tronc, immens! Per a arribar-hi sortim de Cànoves i Samalús en direcció al pantà de Vallforners. L’anirem resseguint i al final tombarem cap al canvi de vall, ara més obaga, seguint el rierol que acompanya el camí. Passada la Font de les Acàcies seguim els cartells i arribarem a l’espectacular castanyer de Can Cuch. (Localització)

2. Del pantà de Santa Fe a l’empedrat de Morou
El Montseny és un entorn únic que ofereix unes vistes precioses i diferents a cada estació de l’any. Aquesta és una de tantes caminades fàcils que l’entorn ofereix per a fer amb canalla. Sortint des del punt d’informació de Can Casades, al mateix pantà de Santa Fe, seguirem les indicacions taronges, baixarem per la riera i creuarem pel pas indicat per agafar el camí que puja per davant de l’Escola de Natura Can Lleonart. Arribarem al Pla de Mulladius, descansem i seguim cap al turó de Morou. Un cop a l’empedrat de Morou podeu gaudir d’unes vistes de 360º espectaculars que albiren la vall i arriben més enllà. En dies clars, veureu els Pirineus i les Illes Medes! (Localització)

3. El dolmen de la Pedra Gentil
Aquest itinerari ens endinsa al Parc del Corredor i Montnegre des de Vallgorguina. Al costat del pont que creua la riera hi ha un plafó amb tota la informació del camí, ample i amable que condueix cap al bosc. Passarem per zones d’horta primer, vivers d’arbres monumentals després i començarem amb el tram de pujada per una torrentera frondosa. Si ho volem, ens podem desviar cap al Santuari del Corredor. En aquest cas però, tombem per pujar al turó de la Pedra Gentil, on veurem l’espectacular dolmen, una talaia impressionant. (Localització)

 

Sant Miquel del Fai | Foto: Aj. de Bigues i Riells
4. Sant Miquel del Fai
Sant Miquel del Fai és el monestir que queda envoltat pels cingles del Bertí i la mateixa construcció s’alça al capdamunt de la vall de Sant Miquel. La ruta proposada és circular i gaudeix d’unes molt bones vistes sobre la vall del Tenes, així com d’espectaculars salts d’aigua. La primavera és un bon moment per a fer-hi la visita i veure com les cascades brollen entre les roques. Per ara el monestir segueix en obres de reconstrucció, així que resta tancat a les visites. (Localització)

5. Pujada al castell de Tagamanent
Aquest itinerari es pot fer pujant des del poble de Figaró-Montmany, tot gaudint de la passejada per la riereta de Vallcàrquera fins a l'Escola de Natura La Rectoria de Vallcàrquera. A la zona de l’aparcament privada de l'escola, creuem el torrent que baixa i seguim el cartell en direcció al Tagamanent. Es tracta d’un camí fresc que queda a l’obaga i fa força pujada. En obrir-se tindrem bones vistes. Durant el camí passarem pel Parc Etnològic i per l’ermita de Sant Martí. El castell corona el turó del Tagamanent i disposa d’uns excel·lents miradors a banda i banda. (Localització)

 

La creu que corona el Matagalls | Foto: Cedida 
6. De Collformic al Matagalls
Aquesta és una ruta senzilla, agradable i emblemàtica. És un espai força ventós i de vegetació baixa, per això cal evitar els dies de vents freds o de fortes calors. Des de l’aparcament de Collformic el camí comença per un corriol pedregós que va guanyant alçada, aviat ens trobem a les portes de Santandreu, es tracta de la masia deshabitada de més alçada del Montseny. Continuem el camí fins al turó Gros. Des d’aquí hem de creuar el collet de l’Estanyol i la font Freda, ja a l’última pujada podrem veure la creu que corona el Matagalls, resistent a totes les ventades. (Localització)

7. Del turó del Samon al Sui
Del cim d’un turó a l’altre farem bones cames mentre gaudim d’unes vistes precioses de tota la vall del Montseny, el Turó de l’Home, El Matagalls o el Pla de la Calma. Es tracta d’un itinerari entre camins i corriols amb alguna plana, fàcil de seguir, però de dificultat moderada, així que no és aconsellable per fer amb nens petits. La distància entre els dos turons no és llarga, i entremig gaudireu d’un bon desnivell acumulat. (Localització)

8. De Sant Celoni a Campins
Aquesta és una passejada fàcil per un entorn agradable tot seguint les marques del GR-5 per la pista forestal cap a Campins. El recorregut és planer i sense sobresalts, sempre a peus de les muntanyes del Montseny. L’excursió és curta, però ideal per prendre l’aire per un entorn ben amable. (Localització)

 

Turó de l'Home | Foto: Cedida
9. El Turó de l’Home i les Agudes
Partim des de la Plana Amagada, aparcament i punt estratègic per a l’inici de la ruta circular. El camí és fàcil de seguir fins al Turó de l’Home, on arribem sense pèrdua, això sí, fent bones cames. Pel segon tram fins a les Agudes cal parar una mica d’atenció, ja que el camí és més estret i pedregós, però també apte. Tant des d’un punt com des de l’altre gaudireu d’una situació i visió increïbles. (Localització)

10. El Sot de l’Infern
Malgrat pel nom pugui semblar una ruta complicada, es tracta d’una excursió apta per a tota la família en un entorn de frondosa vegetació i habitualment poc concorregut. Tan sols cal deixar-se guiar per les marques grogues que ens acompanyen en tot el camí. A la primavera el verd de la zona és exuberant i durant tota la caminada podem gaudir de la floració de la vegetació a banda i banda. Amb el bon temps és un espai ideal per veure créixer la natura, trobar-hi la fresca a l’estiu i bolets i castanyes a la tardor. (Localització)

A

També et pot interessar