Foto: 

Alfons PC
Matí serè de tardor al Parc Natural de Collserola, Barcelona

Els 5 plans imprescindibles de tardor a Barcelona

Propostes per desconnectar una estona aquests dies que la ciutat ofega més que mai
Anna Vilamú Bosch
,
21/10/2019
Entorn
La tardor ja és aquí. Les castanyes, els panellets, el vi dolç i les fulles taronjoses. Enguany, però, també les manifestacions, les concentracions i les marxes: la convulsió i les emocions a flor de pell. Enmig de tot això, no és fàcil però és important cuidar-nos a nosaltres mateixes i a les persones que ens envolten. Per això, des de Surtdecasa Barcelona us volem oferir algunes propostes per quan tingueu la possibilitat de sortir i desconnectar una estona aquests dies que la ciutat ofega més que mai.


1. Descobreix el Parc fluvial de Sant Boi de Llobregat
El Parc Fluvial de Sant Boi de Llobregat és un espai recuperat recentment. Ple d’espècies d’arbres com salzes, pollancres, freixes, àlbers i figueres, i més d'un miler de plantes aquàtiques, arbustives com la ginesta, i enfiladisses com les heures. És un espai ideal per passejar una estona, sola o acompanyada. 
> Més informació
 

  • imatge de control 1per1


2. Ruta nocturna al cementiri de Poblenou, Barcelona
Coincidint amb la nit de Tot Sants, una nit màgica i especial, el cementiri obre les seves portes i et convida a una visita guiada gratuïta amb inscripció prèvia, això sí. Narrada i guiada per persones caracteritzades amb la vestimenta de finals de segle XIX i principis de segle passat, el recorregut passarà per les sepultures més representatives. Una ocasió única per descobrir la història d'un recinte funerari amb la tranquil·litat i de nit.
> Més informació
 


3. El Jardí de l’Observatori Fabra, un tresor a descobrir
L'Observatori Fabra no ha estat sempre envoltat de vegetació tal i com ho està ara. A més, el jardí que envolta l’entorn immediat es va iniciar l’any 1904, coincidint amb l’acabament de la construcció de l’edifici, i va anar a càrrec de l’horticultor Joan Puigdomènech. Avui, és un entorn esplèndid per fer una passejada, i reconèixer -gràcies a una petita guia botànica- les espècies d’arbres, arbustos i plantes que t’acompanyen mentre camines.
> Més informació
 


4. Qui es menja a qui?
El dia 3 de novembre al Parc del Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat, tindrà lloc una activitat dirigida a tota la família per descobrir i conèixer la cadena tròfica. Investigar la relació entre els animals i participar d’un taller per esbrinar qui es menja a qui dins un parc, un bosc, etc. També hi haurà un punt d'informació del parc i el seu entorn i un espai de joc lliure.
> Més informació
 


5. Collserola en bicicleta
Si Collserola normalment ja és un oasi prop de la ciutat de Barcelona, a la tardor es converteix en un espai especialment agradable de recórrer. Com a Parc Natural, consta de diverses rutes senyalitzades per fer en bicicleta aptes per totes les edats i per tots els gustos.
> Més informació

A

També et pot interessar