Foto: 

Cedida
Ona Llibres es va inagurar el maig del 2020

5 llibreries estrenades en temps de pandèmia

Tot i la destrossa econòmica que ha deixat la Covid-19, Barcelona estrena cinc noves llibreries
Helena Martín
,
04/11/2020
Llibres
La literatura ens obre mons més enllà de les parets de casa. Una de les vies d’escapament en temps de pandèmia és baixar a la llibreria de referència i comprar volums que facin la incertesa més suportable. Tot i la dificultat que viuen alguns comerços per seguir endavant amb les restriccions per la Covid-19, hi ha apassionats de la lectura que segueixen estrenant llibreries a la ciutat de Barcelona i voltants. Aquestes en són algunes que acaben d’aixecar la persiana.

1. Ona Llibres
L'obertura d'aquest establiment especialitzat en llibres en català va ser tot un esdeveniment per a la cultura barcelonina: després de dos mesos i mig de confinament, a finals de maig l'Ona Llibres va estrenar aquest establiment, d'aproximadament 1000 metres quadrats plens de paraules. Situada molt a prop de la primera llibreria Ona, que el 1962 estava a la Gran Via, ara s'han traslladat al carrer Pau Claris 94.
> Més informació

2. Llibreria Finestres
Amb data prevista d'inauguració el febrer del 2021, el doble establiment del carrer Diputació 249 i Diputació 250 està creant molta expectativa. Ideat com un espai de trobada de creadors on poder llegir en silenci, la llibreria Finestres ha anunciat que comptarà amb 53.000 volums i que atorgarà premis de narrativa i dues beques d'assaig de 20.000 euros cadascuna. Aquest establiment també vol promoure una programació literària que escapi dels convencionalismes.
> Més informació

3. La Byron
En la línia de crear nous espais que siguin llibreria però també nous caus on sentir-se a gust, la Byron estrena un establiment al carrer Casanova 32 que també tindrà servei de cafeteria i de lloguer d'espais per a esdeveniments, siguin concerts com cinefòrums o presentacions de publicacions.
> Més informació

 

Interior de la llibreria Fahrenheit 451 | Foto: Instagram Llibreria Farenheit 451
4. Fahrenheit 451
Inspirats en l'obra de Ray Bradbury, a la Fahrenheit 451 no cremen llibres sinó que els protegeixen com tresors. Situada a la Barceloneta, concretament al carrer de la Sal 5, on abans hi havia la llibreria Negra y Criminal, abans tots aquests llibres no estaven immòbils a les prestatgeries, formaven part de la llibreria ambulant que conduïen els seus dos propietaris pel municipi de Sitges.
> Més informació

5. Espai Llavors
També a l'espera d'aixecar la persiana en poc menys d'un mes, l'Espai Llavors serà una llibreria cooperativa i un espai comunitari per als veïns i veïnes de Collblanc, a l'Hospitalet de Llobregat. Aquest establiment pren el relleu de la ja desapareguda llibreria Contrabandos, especialitzada en llibre polític i en edició independent, que va haver de tancar després de set anys de feina literària al Raval.
> Més informació

A

També et pot interessar