Foto: 

Pixabay

5 llibres per quedar-se a casa

Recomanem quatre novel·les i un assaig que no us deixaran indiferents
Gemma Urgell
,
12/03/2020
Llibres
Per molts, no hi ha mètode per combatre l’estrès més infal·lible que submergir-se dins d’una bona història. Una recepta ideal per desconnectar de les xarxes socials i del rum-rum diari és agafar un llibre i sentir que no vols acabar de llegir-lo mai perquè t’ha ben atrapat. Per tots aquests motius i també perquè em ve de gust, us recomano cinc llibres que no tenen res a veure un amb l’altre, completament diversos, però que estic segura que no us deixaran indiferents.

1. 'Les formes del verb anar', de Jenny Erpenbeck
Narra un dels horrors del nostre temps: la crisi europea dels refugiats. Una novel·la compromesa que t’arriba al cor i a l’estomac al presentar-te les incoherències de la societat europea actual. Sense sentimentalismes ni paternalismes, el llibre et trasbalsa i el colpeix quan, de la mà d’un professor jubilat, ens endinsem a aquella Europa insolidària que posa traves al destí de persones que només fugen pel somni d’una vida millor.
Més informació

 

  • imatge de control 1per1

L'escriptora Irene Solà | FOTO: Cedida 
2. 'Canto jo i la muntanya balla', d’Irene Solà
Si no l’has llegit, em pots dir què esperes? Emociona i esborrona, és un llibre difícil de definir. Dues morts, llegendes, fantasmes, bruixes i dones d’aigua. Personatges que estimen, que pateixen, que curen i tenen cura. I tot narrat ple de natura, com si d’un rierol de la Vall de Camprodon es tractés.
Més informació

 

Camilleri a Roma l'any 2008, durant una manifestació de protesta contra Silvio Berlusconi | FOTO: Pinasozio a Wikimedia
3. 'La concessió del telèfon', d’Andrea Camilleri
Aquest estiu passat va morir l’escriptor Andrea Camilleri, un dels màxims exponents de la novel·la negra. Però, més enllà de Montalbano, el seu protagonista estrella a qui va fer viure en una trentena de novel·les, avui em ve de gust recomanar-vos aquest. Un divertit i grotesc retrat de la Sicília de finals del segle XIX i de les trifulques que el protagonista té per poder tenir línia de telèfon. Evidentment, la màfia i la corrupció de l’Estat italià en surten ben retratades.
Més informació

4. 'Capitalisme i democràcia 1756 – 1848. Com va començar aquest engany', de Josep Fontana
És l’obra pòstuma d’un dels grans historiadors europeus, Josep Fontana, referent i mestre de molts historiadors actuals del nostre país. Aquest llibre, que va demanar que es publiqués un cop mort, és una denúncia que posa al descobert les claus de la desigualtat social actual, les causes que han pervertit les aspiracions de justícia i d’igualtat. Fontana ens alerta i ens explica com s’ha arribat a què els governs, enlloc de vetllar pel benestar de la societat, afavoreixin els interessos del capital financer i dels grans empresaris.
Més informació

 

L'escriptora belga Amelie Nothomb | Foto: Cedida
5. 'Pica’t al cor', d’Amelie Nothomb
La Nothomb, o t’agrada amb deliri o no pots amb els seus llibres (o el seu alter ego). Jo sóc del primer grup i aquesta darrera novel·la m’ha arribat ben endins. És una faula sobre l’enveja, el menyspreu i l’odi, sobre les relacions entre mares i filles. Per llegir-lo amb un llapis a la mà per anar subratllant sentències carregades de profunditat.
Més informació

 

A

També et pot interessar