Rachele Andrioli

Foto: 

Giuseppe Rutigliano
Rachele Andrioli tancarà el cicle el dimecres 26 de juliol

Les 4 propostes de música d'arrel per les Nits d'Estiu del Museu d'Història

Cada dimecres de juliol, embarqueu-vos en un viatge musical bressolat per la brisa marina
Surtdecasa
,
11/07/2023
Música
Tornen les Nits d’Estiu a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya. Cada dimecres de juliol a les 22 hores, embarqueu-vos en un viatge musical abraçat per les estrelles. Gaudiu de la música en viu, una copa a la fresca i unes vistes privilegiades. Aquesta proposta cultural ja és un clàssic de l'estiu que uneix música, història i patrimoni. Tot va començar l’any 2015 amb un cicle de jazz; l’èxit d’aquesta proposta va ser tal, que es va allargar fins a l’any 2019, any en què va començar el cicle que podeu viure també aquest estiu, el de cançó mediterrània. El criteri de programació es basa en admirar la tradició a través de la música d’arrel, però des d’una òptica moderna; i és precisament des d’aquest objectiu, que s’han triat els grups que detallem a continuació. D’altra banda, pel que fa al vessant cultural, la Mediterrània ha estat triada perquè és el marc geogràfic que ens defineix culturalment i que, a més, fa de pont entre diverses cultures. Us detallem les propostes que no us podeu perdre.

A més, cada entrada que podeu comprar aquí (enllaç) va acompanyada d'una consumició i inclou la visita guiada a l'exposició 'Obert per vacances' abans del concert. La visita ens convida a fer un tour per la història del turisme a Catalunya, des dels orígens a finals del segle XIX, fins arribar al turisme de masses iniciat als anys 60 del segle XX i vol promoure la reflexió crítica sobre la sostenibilitat del model turístic actual i les seves possibles alternatives. 

1. Widad Mjama i Khalil Epi amb 'Aïta mon amour'
La primera dona rapera del Magrib, homenatge a les chikhates, les dones cantants i transmissores de les zones rurals del Marroc, acompanyada del músic d’electrònica Khalil Epi.
Quan? Dimecres 5 de juliol.

  • imatge de control 1per1

2. Mar Grimalt amb 'Espurnes i coralls'
Un concert molt original que combina la tradició i la innovació, amb un espai sonor únic i atrevit, amb la veu com a protagonista i les percussions i els sons de les màquines de la fàbrica.
Quan? Dimecres 12 de juliol.

 

Arnau Obiols presentarà el seu quart disc 'Mont Cau' | Foto: Cedida
3. Arnau Obiols amb 'Mont Cau'
Una fusió entre la tradició musical dels Pirineus i la contemporaneïtat, un diàleg dinàmic i constant amb l’entorn natural a ritme de la bateria, però també del flabiol i la guitarra. 
Quan? Dimecres 19 de juliol.

4. Rachele Andrioli amb 'Leuca'
Una veu femenina que ens ofereix un repertori amb ànima llatina, obert a la Mediterrània i salpebrat amb influències modernes. Un espectacle ple d’emocions i de ritme.
Quan? Dimecres 26 de juliol.

A

També et pot interessar