Arts
,
2019

Projecció del documental 'El Periple, la vella llum d'Europa'

Emmarcat en la programació de tardor del curs del Campus Extens de la URV a Cambrils, projecció del documental 'El Periple, la vella llum d'Europa', dirigit per Mario Pons Múria, que tracta la història de tres exilis: el del poble sirià, el del poble català i l’interior dels bloquejos de l’individu a l’Europa del segle XXI.

Sinopsi: 

Què tenen en comú el director de màrqueting d'una multinacional, un vell torrer de fars i el líder d'un camp de refugiats sirians a Grècia? La vida en aïllament, el bloqueig de l'individu i l'Estat a la Mediterrània. 

73 minuts d’emocions on la impotència del protagonista viatja als camps de refugiats de la guerra de Síria a Grècia per mesclar-se amb els drames dels refugiats que fugen de les guerres, per entendre com afecta el franquisme sociològic a l’actual desmemoria, por i resignació que literalment apaga les llums de la democràcia. La consciència ciutadana representada pel farer de la pel·lícula, nét del torrer del far de l’illa de Buda, es desvetlla com a contradictòria, una mescla de la innocència dels records d’infància i l’adoctrinament feixista que transporta amb els seus passos a l’abisme del far de cap Bear a Port Vendres, Camí de l’exili que fa 80 anys van patir 450.000 republicans catalans i espanyols. 

Preu: 

Gratuït

Fitxa tècnica: 

Escrita i realitzada per Mario Pons Múria
Postproducció: Laura Hierro Garvin
Banda Sonora Original: Los Sirgadors

Organitza: 

Campus Extens de la URV, Museu d’Història de Cambrils i Arxiu Municipal de Cambrils

Més informació: 

  • imatge de control 1per1