Espectacles
,
2019
Dissabte 16 de febrer, 20h
Espai Cultural Sala del Mar
Torredembarra

Teatre 'Memòria de les oblidades'

En el marc de la commemoració 'Mai Més' dels vuitanta anys de la Guerra Civil, teatre 'Memòria de les Oblidades', basada en les dades reals sobre la vida de quatre dones empresonades pel règim franquista al convent de les Oblates de Tarragona, habilitat com a presó l'any 1938.

Amb text i dramatúrgia de Tecla Martorell, Rosa Andreu farà emocionar el públic amb els seus canvis de registre i la seva capacitat de transmetre els sentiments de desesperació, ràbia o incredulitat que van sentir aquelles dones injustament represaliades.

Sinopsi: 

Un cop acabada la Guerra Civil espanyola, el règim franquista inicia una etapa de repressió entre els considerats contraris. Milers de persones marxaran a l’exili, mentre que altres patiran el control, la humiliació, judicis sense cap mena de garantia, deportacions, empresonaments i morts.

Quatre dones, la Maria, l’Annita, la Dolores i la Teodora, seran jutjades, condemnades a la presó i, seguint la política de dispersió de presoners de la maquinària franquista, seran traslladades al convent de les Oblates de Tarragona, convertit en presidi. Soles, allunyades de les seves famílies i suportant dures condicions carceràries acabaran els seus dies enterrades a la fossa comuna del cementiri de Tarragona.

Preu: 

4€

Fitxa tècnica: 

Autoria i dramatúrgia: Tecla Martorell
Direcció: Joan Pascual
Actriu: Rosa Andreu
Música original i intèrpret: Ferran Barrios
Producció: Casino Prado

Organitza: 

Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra

Més informació: 

  • imatge de control 1per1