Activa't
,
2021

Conferència 'Només d'anada en l'Edat Moderna'

En el marc de l'exposició 'Només d'anada', conferència 'Només d'anada en l'Edat Moderna' a càrrec del Dr. Valentí Gual i Vilà, que parlarà sobre la immigració occitana a la Conca de Barberà als segles XVI i XVII.

La introducció de l'acte anirà a càrrec d'Albert Carreras, responsable d'acció cultural i educativa del Museu de la Vida Rural.

Sinopsi: 

Les obres de l'exposició, realitzades per Piero Sacchetto, tracten el fet migratori a partir del fort impacte que la lectura del poemari 'Solo Andata' (2014) d'Erri De Luca va causa al pintor, una reflexió sobre el viatge i la immigració feta des de la plàstica convertida en l'exposició.

Però els fets migratoris han estat una constant a la història universal i, prova d'això, és l'estudi de l'episodi de la immigració occitana a Catalunya durant els segles XVI i XVII realitzat per l'historiador Dr. Valentí Gual i Vilà, professor de la Universitat de Barcelona, i publicat sota el títol 'Gavatxos, gascons, francesos. La immigració occitana a la Catalunya moderna (el cas de la Conca de Barberà)' que ha estat reimprès per Rafael Dalmau, Editor (2021).

Preu: 

Activitat gratuïta

Inscripcions: 

Cal fer inscripció prèvia trucant al 977 870 576, o en línia aquí (enllaç)

Organitza: 

Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla

Accessibilitat

  • Accessibilitat física: ​Hi ha adaptacions per a que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir. Com poden ser les rampes, ascensors, passadissos amples…

Més informació: 

  • imatge de control 1per1