Llibres
,
2021
Diumenge 12 de setembre, 11:30h
Ateneu Bisbalenc
La Bisbal de Falset

Presentació de 'Senyals de guerra a Montsant'

Presentació de l’opuscle 'Senyals de guerra a Montsant', editat pel Parc Natural de Montant i Memorial democràtic, un publicació de 2020 i que finalment es presenta públicament. 

Es tracta d'un treball fruit de la recerca que ha coordinat Salvador Palomar (Carrutxa) i que reflexiona sobre les empremtes que han deixat en el paisatge d’aquest espai natural protegit, fets històrics ocorreguts durant el pas del Front de la Guerra Civil (desembre 1938-gener1939). Coves que van esdevenir refugi, espais escenari de conflictes, indrets de llegenda, o llocs on recordar moments que han marcat la vida de les generacions més recents.

El llibre vol servir per apropar-se al paisatge des del coneixement dels fets viscuts, per interpretar la història i copsar les experiències de les persones que els van protagonitzar. En aquest sentit, més enllà dels fets en sí, el llibre s’endinsa en les vivències d’aquestes persones que van ser testimonis del moment.

En l'acte hi intervindran Salvador Palomar, membre de Carrutxa i coordinador de la recerca; Raquel Ferret, membre de Carrutxa; i Enric Masip Gorgori, historiador local.

  • imatge de control 1per1