Tivissa
Tivissa
Carrer Castell, 2
43746 - Tivissa
  • 977 418 014
  • ajuntament@tivissa.cat
Tivissa
Muntanyes d'història

El municipi de Tivissa està situat al S.E de la comarca de la Ribera d’Ebre. Aquest s’extén al llarg de 208 Km ocupant gairebé un quart de la comarca. El municipi compta amb quatre nuclis de població: Llaberia, La Serra d’Almos, Darmós i Tivissa, que dóna nom al municipi.

La vila de Tivissa està construïda sobre un turó, al peu dels vessants septentrionals de la serralada del mateix nom, a uns 310 metres sobre el nivell del mar, i ocupant un graó de la muntanya, en forma d’esperó, que domina la vall de l’Ebre i té l’església en el seu punt més extrem.

Tivissa, és un municipi d’arrels mil·lenàries on s’assentarien els primers pobladors coneguts. El seu nom és d’origen iber, posteriorment llatinitzat pels romans amb el nom de TIBISI.

Senderisme per Tivissa
Turisme actiu

Tivissa és el bressol dels senders de gran recorregut i itineraris de diferents dificultats que creuen paratges naturals de bellesa extraordinària amb autèntics paisatges rocosos i de muntanya mediterrània salvatge. 

Una de les experiències més divertides per descobrir racons impactants són les vies ferrades, camins equipats per pujar per les parets de roca amb seguretat.
Les vies ferrades de Tivissa, fa més de 10 anys que estan construïdes i tenen diferents graus de dificultat, pensades per poder iniciar-se en aquesta tècnica i per als experts poder combinar totes les vies i passar una jornada inoblidable.

També pots gaudir del nostre calcari perfecte i dels centenars de vies d’escalada que exploren els nostres cingles.

Cursa de muntanya de Tivissa

L’extensa xarxa de camins del municipi de Tivissa permet realitzar itineraris enmig d’un paratge natural molt bonic i gaudir de vistes espectaculars, sent un lloc perfecte per disfrutar amb bicicleta en diferents nivells.

Pedres, crestes, tècnica, vistes, pau, silenci, pujar, baixar, grimpar, sorpresa, fred, patir, xalar….aquestes són algunes de les paraules que defineixen les muntanyes de Tivissa. Molts traçats et permetran venir a córrer per la muntanya i sentir aquestes sensacions. 

Visita teatralitzada al Castellet de Banyoles de Tivissa
Turisme Cultural

El Castellet de Banyoles és una de les ciutats ibèriques més importants de Catalunya, amb 4.2 ha aproximadament, situat a 6 Km de la població de Tivissa, en un punt estratègic de control sobre el riu Ebre.

Conforma una península emmurallada amb dues magnífiques torres de defensa pentagonals a l’entrada, els fonaments d’un bon conjunt d’habitatges i un tallat natural que domina el riu Ebre amb una vista espectacular sobre el riu, les seves illes i els Ports.

Nucli antic de Tivissa

L’Església Arxiprestal de Sant Jaume de Tivissa, declarada bé cultural d’interès nacional (BCIN) l’any 2014, és un magnífic temple on es barregen els estils gòtic, renaixentista i barroc. El més curiós i peculiar és la construcció al segle XIX de l’església nova al voltant de la vella, de manera que una queda dins de l’altra perfectament visible i amb gran majestuositat.

La vila de Tivissa, de caràcter medieval, encara conserva la seva fesomia emmurallada amb carrers estrets i sinuosos que permeten al visitant fer una recorregut per la seva història. No queden restes explícites del que foren les muralles de Tivissa, però aquestes juntament amb els portals d’entrada al recinte fortificat, tenen la consideració de Bé Cultural d’Interés Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric.