Entorn
,
2014
Dissabte 2 d'agost a les 17h
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

4a Cursa i Caminada de muntanya Vandekames

Compte enrere per la quarta edició de la Cursa i Caminada de Muntanya Vandekames, que se celebrarà el dissabte 2 d’agost a Vandellòs, a partir de les 17.00h. Els interessats en apuntar-se a aquest esdeveniment esportiu adreçat a tota la família encara ho poden fer fins aquest dijous 31 de juliol, a través de la pàgina web www.vandekames.com. Així mateix el divendres encara es podran fer inscripcions presencials a la botiga Evasion Running de Reus i el dissabte els participants es podran inscriure al pavelló de Vandellòs, a partir de les 15 hores.

Les principals novetats que hi ha introduït l’organització són la presentació de la cursa i les xerrades que es duran a terme el dia abans de l’esdeveniment esportiu, el divendres 1 d’agost, a les 20 hores, a Ca la Torre de Vandellòs. Les xerrades aniran encaminades a orientar i preparar els esportistes per afrontar un repte esportiu com la Vandekames: “Com preparar una cursa de llarga distància”, a càrrec d’Elena Calvillo, que ha estat la guanyadora absoluta femenina de les tres edicions de la Vandekames, i “La hidratació en les curses de muntanya“, a càrrec de Toni Duart. Finalment Marc Fernández i Josep Gavira, socis del Centre Excursionista Serres del Mestral, compartiran la seva experiència de fer la volta a Catalunya a peu en 15 dies.

Enguany a la Vandekames hi haurà 4 circuits, perquè els participants puguin escollir el més adient a les seves possibilitats:
El circuit negre, dirigit als corredors experts, tindrà un recorregut de 25,32 km i un desnivell positiu de 1.958 metres. Enguany, com a novetat, aquest circuit formarà part del 12è Circuit de Curses de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).
- El circuit vermell, de menys exigència, permetrà compartir molt bona part del circuit negre, però tindrà un recorregut menor, de 15 km i un desnivell positiu de 900 metres.
- El circuit blau, amb un recorregut d’11,76 km i amb un desnivell positiu de 877 metres, és una caminada per uns quants trams dels circuits negre i vermell.
- El circuit verd és una gimcana per als més petits, al punt d’arribada i el seu entorn.

Durant tot el dia, els participants i els seus acompanyants podran utilitzar la piscina municipal i s’oferiran activitats infantils; i per la tarda, tindran lloc les competicions, incloses al Circuit Baix Camp de Curses de Muntanya. A més, tots els participants rebran diversos obsequis. Com en les tres edicions anteriors, aquesta activitat finalitzarà amb un sopar amb ball al mateix punt d’arribada.

Aquest esdeveniment esportiu està organitzat pel Centre Excursionista Serres del Mestral i el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. L’any passat, unes 429 persones van participar en la tercera edició d’aquesta cursa i caminada de muntanya.