Menjar i beure
,
2016
Dissabte 26 de març
Castell del Vi
Falset

4a Fira de les Cooperatives Agrícoles

El 26 de març, coincidint amb dissabte de Pasqua, el Castell del Vi de Falset acollirà la quarta edició de la Fira de les Cooperatives Agrícoles, una mostra dels vins i olis que els cellers cooperatius de la comarca elaboren sota l’empara de la DOQ Priorat, la DO Montsant i la DOP Siurana.
 
Aquest aparador del treball i els bons productes d’aquestes empreses de llarga i senyalada trajectòria s’ha convertit en una avantsala de la Fira del Vi de Falset. Enguany reunirà a l’absis del Castell la Cooperativa Falset Marçà, Celler de Capçanes, Vinícola del Priorat, Cellers Unió, Cooperativa de Cabacés i Cooperativa de La Serra d’Almos. A més, per tercer any, la Fira comptarà amb la participació d’una cooperativa convidada. Enguany serà L’Olivera Cooperativa, de la DO Costers del Segre.
 
Així doncs, de les 11 del matí i fins les 9 de la nit del dissabte 26 de març, les cooperatives presents oferiran als visitants tastos dels seus preuats vins i olis, que també es vendran al llarg de la jornada. Els tiquets, que inclouran 5 degustacions, la copa i una entrada a l’espai museístic del Castell del Vi, es podran adquirir per un import de 5€.
 
A banda de l’espai de mostra i tast, la Fira acollirà també diverses activitats al llarg de la jornada. Una de les més destacades serà el concurs La Cuina del Vi, un concurs que fins ara tenia lloc durant la Fira del Vi, al maig. El certamen, que arribarà a la 19a edició, es durà a terme a les places del Castell. Obert a tothom que hi vulgui participar, el concurs té com a requisit que, en l’elaboració dels plats, els vins i olis dels cellers cooperatius presents hi tinguin un paper destacat.
 
Altres activitats programades durant la quarta edició de la Fira seran el taller familiar “Pintar amb vi”, taller que conduirà l’artista Marta Arañó, el tast guiat dels productes de la Cooperativa l’Olivera, i el berenar solidari per recaptar diners per ajudar el poble sirià.
 
En només quatre anys, la Fira de les Cooperatives s’ha fet forat entre els esdeveniments gastronòmics, i molts la consideren un tastet previ per matar el cuc a l’espera de la Fira del Vi de Falset. És així que en la darrera edició d’aquesta mostra es van vendre més de 450 tiquets, que equivalen a 2.250 degustacions de vins i olis.
 
La Fira de les Cooperatives Agrícoles és organitzada per la Fundació Castell del Vi i les cooperatives participants.
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1