Música
,
2016
Dissabte 3 de setembre, 19h
Centre Cultural Infant Pere
L'Hospitalet de l'Infant

Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona

12a edició dels concerts de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, per donar veu als músics més joves de les nostres comarques. Aquesta proposta neix dels centres d'ensenyament musical de la Diputació que, cada any, escullen un grup d'alumnes per constituir aquesta formació. Durant una estada, els joves músics han treballat un repertori específic, amb una selecció de peces d'estils diversos, engrescadores tant per als alumnes com per al públic.
 
En aquesta edició, comptarem com a director convidat amb el mestre Jose Rafael Pascual Vilaplana, un dels màxims exponents del país en la direcció de bandes de música. A més, el mestre Vilaplana ha plantejat un programa de concert que té com a nexe comú la infància.
 
En aquesta ocasió, ha plantejat un programa que gira al voltant de la infància. Totes les peces són originals per a banda i tenen un mateix lligam que és la infància i, per aquest motiu, s’ha inclòs al programa l’obra del compositor holandès Bert Appermont, Celtic Child, dedicada a tots els nens del món. És dividida en tres parts, inspirada en la vida i en l'experiència d'un nen.
 
Com a fet excepcional d’aquesta edició, comptarem amb un cor d’uns 150 nens que interpretaran un parell de les obres del programa.
 
La banda estarà formada per 75 músics, d’edats entre 12 i 18 anys.
 
REPERTORI
 
Primera part
 
Percy Aldridge GRAINGER (1882-1961)
 
CHILDREN`S MARCH “Over the Hills and Far Away” (1916)
 
Jesús SANTANDREU (1970)
 
CHINESE CHILDREN’S SONGS SYMPHONIC INVENTION (2014)
 
Thomas DOSS (1966)
 
THE COLORS OF TALI (2008)
 
Segona Part
 
Kit TURNBULL (1969)
 
SCENES FROM CHILDHOOD (2009)
 
1. Changing the guard
 
2. Ballet Shoes and Tutus
 
3. The Circus Troupe
 
4. Magic Lamps and Flying Carpets
 
5. The Toy Shop
 
Bert APPERMONT (1973)

 

  • imatge de control 1per1