Arts
,
2014
27 i 28 de juny
diversos espais
Vandellòs

Bouesia 2014

A Vandellòs celebren la Bouesia des de fa vuit anys. Primer a través del Centre d’Estudis la Vall, i enguany a través de l’associació Centre Cultural Esportiu i recreatiu de Vandellòs. En aquest poble, el festival cada any ha tingut un nom diferent: De Viva Bou, Bouema, Brabou, Vandebous, Cabrabou, Anís Mor a Cal Bou, Lo Bou Senglar baixa a la Plaça i, enguany, Rotonda Vacabomba. S’ha triat aquest nom partint de la base que Vandellòs és l’únic o dels pocs pobles de Catalunya on no hi ha cap rotonda. Aquesta realitat serveix als organitzadors per fer una al·lusió irònica i crítica a l’urbanisme salvatge que hi hagut els últims anys arreu del territori i tractar-ho poèticament.
 
L’acció es concentrarà al nucli antic de la vila, on es dibuixarà una gran rotonda al terra. A banda de recitals poètics amb música, hi haurà una acció pirotècnica que consistirà en fer esclatar un bou de cartró i una acció teatral titulada 'Les tropes bourbòniques cauen en l'ensarronada de Carrasclet al Coll de Balaguer'.
 
Artistes participants: Rafael Tormo ‘Vou’ (Beneixida, 1963). Artista valencià polifacètic que actualment dirigeix l’espai Perifèries a la Universitat de Valencia. Torreta i la Rondalla Teixidor. Jota cantada i tocada. Zoraida Roselló (realitzadora), Mariaelena Roqué, performer, Amics de la Bouesia de Vandellòs.

 

Divendres, 27 de juny

18,30h Arribada de la carrossa de la Bouesia (Deltebre-Vandellòs). Plaça Gil Vernet

18,45h Parlaments de benvinguda

19,00h Rafael Tormo 'Vou'. Implosió impugnada 15. Acció pirotècnica.

19,30h Via Bovis. Cercavila de Bouesia, amb els poetes i bouetes de Vandellòs, Bouetes i Torreta i la rondalla Teixidor.

21,30h Sopar il·lustrat.

22,30h Comèdia a la plaça. 'Les tropes bourbòniques cauen en l'ensarronada de Carrasclet al Coll de Balaguer'.

23.30h. Passi de la pel·lícula 'Se fa saber' de Zoraida Rosselló.

01,00h Bou-after a Cal Bou.

03,00h Retirada.

 

Dissabte, 28 de juny

09,30h Toc de matinades

10,00h Bouesiaremullà a l'ombra de l'Arbre Gran. Horts de Remullà.

Degut a la COVID-19 consulteu la web de l'organització per possibles canvis d'última hora

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar