AGENDA
Llibres
2017
Divendres 24 de març, 19h
  • Torredembarra
Biblioteca Mestra Maria Antònia

Presentació 'Babilònia de Torredembarra'

Presentació del llibre 'Babilònia de Torredembarra. Evolució d’una propietat des del segle XVI. Genealogia dels seus propietaris i darrers arrendataris', de Josep Sugrañes Blanch i Jordi Guasch Gómez. Josep Sánchez Cervelló, professor d’Història Contemporània i degà de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili, presentarà l’obra de la qual n’ha dirigit la publicació.
 
Aquest llibre és la culminació d’un projecte que va néixer de la mà de Josep Sugrañes i que es va veure impulsat l’any 2010 quan va guanyar la VIII Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet que convoca la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra. Malauradament, Sugrañes va morir l’any 2012 i no va poder acabar l’obra en la qual portava anys treballant. En el seu lloc, va finalitzar aquesta tasca Jordi Guasch, editor del 'Mònic de la Torre', que ha publicat més d’una cinquantena de treballs sobre la història de Torredembarra.
 
El llibre 'Babilònia de Torredembarra' narra la història de la propietat que actualment conforma la urbanització de Babilònia, analitzant la seva evolució en aspectes geogràfics, socials i de propietat. Són moltes les incògnites que envolten aquest espai de la Torre, que per molts vilatans no és més que un barri amb un nom singular.
 

Et pot interessar

Tarde dels lectors, Seu Vella, claustre, Lleida, Surtdecasa Ponent, literatura
Dimecres 21 de març, 15h
Lleida
Demarco Flamenco
Divendres 27 d'abril, 21:30h
Tarragona
Divendres 23 de març, 21h
Falset
Memòria mortal
Dimecres 21 de març, 19:30h
Lleida
Ara Malikian
Dissabte 24 de març, 21h
Valls
Òscar Andreu
Dissabte 24 de març, 12h
Cassà de la Selva
Iris López
Del 2 de març al 5 d'abril
Manresa
Llibre 'El milagro de la vida' de Roberto Mutti
Dissabte 31 de març, 11:30h
Horta de Sant Joan