Fires i festes
,
2014
Dies 5, 6 i 7 de setembre
diversos espais
L'Hospitalet de l'Infant

XIX Mercat Medieval

Els dies 5, 6 i 7 de setembre se celebrarà a l’Hospitalet de l’Infant la 19a edició del Mercat Medieval, a l’entorn del nucli antic del poble i de l’hospital gòtic. En aquesta edició, comptarà amb un centenar de parades, una vintena més que l’any passat, on es podran comprar: articles de decoració, complements, herbes medicinals, cosmètica natural, embotits, dolços, articles d’heràldica i joguines de fusta i d’enginy. D’aquestes parades, un 40% seran del municipi.

El mercat s’obrirà el divendres 5 de setembre, a partir de les 17:00h; i es clourà el diumenge 7 de setembre, a les 22h. La inauguració oficial és prevista, però, per al dissabte 6 de setembre, a les 11h, a la plaça Catalunya.

A més de les parades hi haurà cercaviles i rondes musicals, espectacles itinerants i una exhibició i espectacle de falconeria (tant dissabte com diumenge, a les 12h i a les 19h, a la plaça Berenguer d’Entença). D’altra banda, els visitants del Mercat també podran gaudir de demostracions d’oficis de cisteller, terrissaire, matalasser, bufador de vidre i sabater.

Els nens i nenes podran fer gratis tallers en els oficis de terrissaire, sabater i cisteller a la plaça del Pou, en horari de mercat (de 10:00h a 14:00h i de 17:00h a 21:00h el dissabte i diumenge). Un altre atractiu per la canalla serà l’espai de jocs infantils, el corral d’animals i les passejades d’oques que hi podran veure.

El dissabte dia 6, així mateix, tindrà lloc el sopar medieval, amb un aforament d’unes 500 persones, que estarà amenitzat amb un espectacle a càrrec de “Toniton Teatre”, a la Plaça Berenguer d’Entença. Els interessats a assistir-hi poden comprar ja els tiquets a les oficines de Turisme per un preu de 10 euros els adults; i 6 euros els nens.

El XIX Mercat Medieval es complementarà amb una oferta gastronòmica que posaran a l’abast de la gent una desena de restaurants del municipi a través d’uns menús medievals amb preus que oscil·len entre els 10 i els 27 euros.

L’Ajuntament agraeix especialment la participació i implicació de diverses entitats locals i veïns del municipi en aquesta celebració. I és que, a més dels comerciants que seran presents al mercat i els restauradors que oferiran menús medievals, hi ha programats uns actes que aniran a càrrec d’associacions del poble, tal com han destacat la regidora de Cultura i Festes, Àngels Pérez; i la regidora de Turisme i Comerç, Elidia López.

En concret, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat una conferència sobre els mercats medievals per al dijous 4 de setembre a la Sala d’exposicions Infant Pere, que serà impartida per Maria Solé Sala, professora del Departament d’Història Medieval, Paleografia i Diplomàtica de la UB; la Coral Aris de l’Hospitalet de l’Infant oferirà un concert medieval, juntament amb el grup Sine Nomine, el divendres 5 de setembre, a les 19h, al Teatre-Auditori; i els Diables de l’Hospitalet, i el Grup de Tabalers i el Cavallet de Mar del Foment Cultural s’ocuparan de l’acte de cloenda del Mercat, el diumenge 7 de setembre, a les 22h, a la plaça Berenguer d’Entença.

  • imatge de control 1per1