Foto: 

cedida

Els 5 curts imperdibles del FEC Festival 2016 de Reus!

Del 9 al 13 de març se celebra el 18è Festival Europeu de Curtmetratges de Reus
Surtdecasa Camp
,
02/03/2016
Arts
Sembla que va ser ahir, i ja han passat 18 anys, quan presentaven, per primera vegada, un festival estatal de curtmetratges que havia de tenir com a base d’operacions Cambrils. Aviat els seus organitzadors van veure que calia ampliar la perspectiva, i per això van decidir que també s’instal·larien a Reus per donar visibilitat als curts procedents d’Europa; naixia així el Festival Europeu de Curtmetratges. La crisi no va tardar a arribar i el FEC se’n va ressentir de valent, durant un any no van programar i Cambrils va deixar de ser seu del festival. El FEC ha complert la majoria d'edat i a poc a poc ha anat recuperant la seva essència, de fet, els seus responsables asseguren que ja s’ha fet un lloc en el sector.

Aquest any s’han inscrit al FEC Festival uns 2.500 curtmetratges, dels que el comitè de selecció n’ha escollit 24 de 12 països diferents per competir en la secció europea, i 8 de catalans que es veuran les cares a Panorama CAT. Des de Surtdecasa Camp de Tarragona us animem a veure com més curts millor, però perquè aneu afinant la vostra tria us proposem els 5 imperdibles!
 

'L’homme de ma vie'

Dijous 10 de març, 21 h. Teatre Bartrina.

VOSC. Sessió a concurs.
Quan l’Alícia veu a l’Eric fer un petó a una altra noia, s’ensorra. Per empitjorar les coses, la seva rival corre amb ella en el mateix equip de relleus. L’Alice només té 13 anys, però no està disposada a cedir el seu lloc amb tanta facilitat.
 
País: França. Direcció: Mélanie Delloye. Guió: Mélanie Delloye. Producció: Robin Robles (Top Shot). Intèrprets: Marion Simoni, Clarisse Martin, Théo Greullet, Adel Bencherif. Any: 2015. Durada: 25'. 
 
Curtmetratge francès dirigit per la filla de la política colombiana Íngrid Betancourt, segrestada per les FARC l’any 2002.
 

 

'Mi ne mozhem zhit bez kosmosa'

Dijous 10 de març, 21 h. Teatre Bartrina.
 
VOSC. Sessió a concurs.
Dos amics cosmonautes s’entrenen a fons per fer realitat el seu somni en comú. Però aquesta història no és només sobre un somni.
 
País: Russia. Direcció: Konstantin Bronzit. Guió: Konstantin Bronzit. Producció: Alexander Boyarsky (Melnitsa Animation Studio). Intèrprets: Animació. Any 2014. Durada: 15 '.
 
Curt d’animació rus nominat als Òscars 2016.
 

 

'El adiós'

Dijous 10 de març, 23 h. Carpa Moritz de la plaça del Teatre.

VO. Secció Panorama CAT.
Una criada boliviana intenta honrar els últims desitjos de la difunta senyora de la casa.
 
País: Catalunya. Direcció: Clara Roquet. Guió: Clara Roquet. Producció: Sergi Moreno, Tono Folguera (Lastor Media). Intèrprets: Jenny Rios, Mercè Pons, Julia Danés. Any: 2015. Durada: 14'.
 
Curtmetratge guanyador del premi Gaudí 2016.
 

 

'Zero'

Dijous 10 de març, 23 h. Carpa Moritz de la plaça del Teatre.

VOSC. Secció Panorama CAT.
​Un pare i el seu fill estan emocionalment i física separats el dia en què la terra perd la gravetat de forma intermitent. El nen deambula per la ciutat obsessionat en trobar una resposta a la mort de la seva mare, mentre que el seu pare intenta trobar-lo en un món que s’està col·lapsant.
 
País: Catalunya. Direcció: David Victori. Guió: David Victori i Clara Viola. Producció: Life & Pictures, Youtube, Scott Free Films… Intèrprets: Ryan Eggold, Elise Eberle, Mercy Malick. Any: 2015. Durada: 25’
 
Curtmetratge finançat per Youtube. Va ser gestat com a quatre històries independents que finalment s’han unificat en un sol curt.
 

 

'Piknik'

Divendres 11 de març, 21 h. Teatre Bartrina.

VOSC. Sessió a concurs.
Sarajevo, hora punta. Emir, de 15 anys, acompanyat per un treballador social, se’n va a passar un cap de setmana amb el seu pare Safet per fer un pícnic a Igman, una presó penitenciària semi-oberta. Però a causa del trànsit, arriben tard…

País: Croàcia. Direcció: Jure Pavlovic. Guió: Jure Pavlovic, Džejna Avdic. Producció: Luka Venturin. Intèrprets: Aleksandar Seksan, Emir MUšIć. Any: 2015. Durada: 13'.
 
Curtmetratge croat que es va endur el premi EFA al millor curt europeu.
 

 
 

Més informació: 

Consulta tota la programació del festival:
 
Del 9 al 13 de març
Teatre Bartrina i altres espais
 
 
A

També et pot interessar