Breus

Foto: 

Cedida
Fotograma del curtmetratge 'Adalamadrina'

Els 5 imperdibles del nou festival de curtmetratges de Reus

El festival Breus arriba amb molta empenta els propers dies 21, 22 i 23 de març
Surtdecasa Camp
,
19/03/2019
Espectacles
En la primera edició del Festival Breus es projectaran més d’una quarantena de curtmetratges d’arreu d’Europa i d’àmbit català. El Teatre Bartrina serà la seu principal que acollirà les projeccions d'aquest festival de cinema dedicat a curtmetratges de ficció europeus. Totes les entrades a les sessions que es projectaran són totalment gratuïtes. El festival és una proposta única a Catalunya. En aquesta primera edició es vol consolidar i també apropar el món del curtmetratge audiovisual a la ciutat de Reus. A més, l’esdeveniment complementarà la seva oferta amb quatre activitats dedicades a les famílies i el jovent de la ciutat. Us hem seleccionats els cinc pilars d'aquesta proposta.

1. Inauguració del Breus 2019
La inauguració de l’esdeveniment es realitzarà el djous 21 de març a les 21h al Teatre Bartrina. Durant l’acte es projectaran tres curts. '9 pasos' de  Marisa Crespo i Moisés Romera, un curt que tracta de la relació d'un pare i un fill en clau de terror; 'Via Cruxis' d'Ignasi Lopez Fabregas; i  'L’última verge', curt guanyador del Premi Gaudí que tracta d'una  nena de 13 anys que té la necessitat d’abandonar la seva innocència per endinsar-se en el món adult, seran les propostes seleccionades. 


Fotograma de 'L’última verge'.

2. Cinema internacional
En aquesta secció anomenada 'Panorama', trobem alguns dels millors curtmetratges europeus més recents. En total, aquest apartat comptarà amb 5 sessions de curts europeus, amb un total de 23 peces audiovisuals entre les quals es troben noms com 'La vie sauvage', 'The fall of Lenin', 'Solar walk' o 'The silent child'. 

3. Cinema per tota la família
L'organització també ha apostat per una divertida selecció de 7 curtmetratges plens de sorpreses, enginy i creativitat. Amb un punt en comú: els petits herois protagonistes que intenten fer front de forma enginyosa a diferents reptes vitals. Alguns títols són 'Por a volar' d'Irlanda; 'El cèrvol i la conilleta' d'Hongria; o el 'Grand prix' de Marc Riba i Anna Solanas.

4. Curts de l'escola de cinema de Reus
L'escola de Cinema de Reus presentarà alguns dels curts realitzats pels alumnes com són 'Llanto', 'Basuras', 'L'entrevista' i 'Última sesión'. D'aquesta escola de cinema va sortir el curtmetratge 'Time code' que va estar nominat als Premis Oscar.

  • imatge de control 1per1

5. Crea Breus
El festival també tindrà un concurs dirigit a cineastes amateurs, que han de realitzar un curtmetratge d’un minut de durada a partir de dos motius donats pel festival i en només un cap de setmana. Enguany els motius escollits s’anunciaran el divendres 15 de març a les 21h. Els participants hauran d’incloure les premisses d’una manera o una altra dins el curtmetratge. El resultat: curts absolutament frescos i sense prejudicis que es projectaran dins del Festival Breus el dissabte 23 de març, al Teatre Bartrina.

A

També et pot interessar