15è Festival Internacional de Música de Tarragona

Foto: 

www.dipta.cat/festivalmusicatarragona
El trompista holandès Will Sanders

Tarragona, unió de talents musicals internacionals

El 15è Festival Internacional de Música de Tarragona té lloc del 27 de juny al 5 de juliol
Surtdecasa Camp
,
25/06/2015
Música
Del 26 de juny al 5 de juliol arriba a Tarragona la 15a edició del Festival Internacional de Música de Tarragona (FIMT) que organitza l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació i que portarà reconeguts músics de caire internacional en nou concerts.
Un any més, i ja en van 15, podrem gaudir de músics d'alt nivell a l'Auditori de la Diputació de Tarragona, gràcies al Festival Internacional de Música de Tarragona. El FIMT sempre ha tingut la vocació d'apropar la música a públics ben diversos i d'impulsar i enfortir la música i la cultura de Tarragona i el territori. I ho ha fet des d'una doble vessant: la cultural, amb concerts d'artistes de primer nivell internacional; i la pedagògica, a través de cursos i classes magistrals pels alumnes del Conservatori i per d'altres de fora que venen com a convidats. 
 
Pel que fa a l'apartat de concerts, el festival serveix d'aparador per conèixer la feina de reconeguts professionals del món de la música procedents de països com Holanda, Japó, Anglaterra, Mèxic, Itàlia o Polònia entre d'altres. Alguns dels músics participants en l'edició d'enguany seran el violinista italià Corrado Bolsi, el violoncelista suís Cristoforo Pestalozzi, el trompista holandès Will Sanders, el guitarrista mexicà Gerardo Arriaga o la viola de la israeliana Rivka Golani, la qual ha participat en totes les edicions de la FIMT, a més del prestigiós Quartet Casals, entre altres. I parlem d'artistes de fora, però el Festival també ha programat músics de les comarques tarragonines que gaudeixen de reconeixement a nivell internacional. És el cas de la clarinetista ampostina i professora catedràtica a Frankfurt, Laura Ruiz; el tenor Roger Padullés, resident a Valls, o l'Orquestra de Cambra de Tarragona, formada per alumnes i professors dels conservatoris de la zona. 
 
Enguany, a més, s'ha volgut organitzar un concert de caràcter més popular que protagonitzarà el Cor Cantabile, que molts coneixereu per haver participat al programa 'Oh Happy Day' de TV3. L'espectacle inaugural, per la seva banda, tindrà lloc el proper divendres 26 de juny a les 22 h a la Plaça de la Pagesia de Tarragona i anirà a càrrec de la Will Sanders Brass Ensemble, que oferirà un espectacle creat especialment per a l'ocasió on interpretaran música brasilera. Aquesta formació està liderada per Will Sanders, un trompista d'origen holandès que també impartirà cursos de trompa dins el festival. Tots els concerts tindran lloc a l'Auditori de la Diputació excepte l'espectacle inaugural que es farà a la plaça de la Pagesia. 
 
 
 

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar