Sis dies corrents

Foto: 

Cedida
'Sis dies corrents' de Neus Ballús inaugurarà el 21è Festival REC

Els 4 motius per no perdre’s el Festival REC de cinema

De l’1 al 8 de desembre les projeccions tindran lloc en diversos espais de Tarragona
Surtdecasa
,
24/11/2021
Arts
El Festival REC 2021 de Tarragona enceta una nova edició, la XXI amb un total de vint estrenes, deu d’elles de l’Estat espanyol i deu més que són estrena a Catalunya. Serà una de les edicions on el públic podrà gaudir de més primícies, el que demostra la rellevància de l’esdeveniment durant les dues últimes dècades i subratlla el seu paper com a porta de produccions d’arreu del món. El Festival compta una vegada més amb la coorganització de l’Ajuntament de Tarragona, refermant l’aposta clara que des del consistori es fa de la Cultura, del cinema de qualitat i dels autors novells. Us hem destacat perquè l'edició d'enguany serà imperdible! Si ets amant del cinema, tens una oportunitat única de gaudir-lo. Per què?

1. Perquè podràs viatjar sense moure't de casa
Podràs viatjar sense moure’t de la cadira. El Festival REC 2021 aposta per l'apartat Òperes Primes que inclou pel·lícules d'estrena que retraten les esferes asiàtica, àrab i llatinoamericana. Són pel·lícules, la majoria d'elles de joves realitzadores i realitzadors, que encara no han arribat a les sales de cinema que mostren la realitat d’aquests països. La millor oportunitat de descobrir veus atrevides i històries que mai t'haguessis imaginat des de la teva ciutat!

 

  • imatge de control 1per1

'Whether The Weather is Fine' és una de les Òperes Primes del Festival | Foto: Cedida
2. Perquè podràs evadir-te de la realitat
Evadir-te de la realitat? Oh, sí! El programa del festival també s'endinsa en aquells llargmetratges acabats de produir que mostren la concepció del món que neix després de la pandèmia i ha programat projeccions de primeres pel·lícules de realitzadors de tot el món. Et recomanem que consultis la programació per saber quina pel·lícula triar en cada moment. Ja se sap que el cinema ha d'encaixar amb el nostre moment, per tant, remena i tria allò que més t'inspiri.

3. Perquè podràs gaudir del cinema en espais preciosos
Cinema d'estrena en llocs increïbles? Doncs evidentment. Les Sessions Vermut del REC XXI han programat llargmetratges que parlen sobre els temes que ens interessen en un espai tan increïble com el Teatret del Serrallo. La combinació de cinema matinal i d’un vermut, gentilesa de la casa, damunt del mar del Serrallo és una de les combinacions guanyadores del Festival. Tarragona és una de les ciutats més boniques de l'arc mediterrani i acompanyar aquest paisatge amb el millor cinema és una oportunitat a l'abast dels més gurmets.

 

'Snowball' de Lee Woo-jung es projectarà al MiniREC | Foto: Cedida
4. Perquè tens la diversió assegurada pels més petits
Des del REC apostem pel cinema familiar, per a tots, per gaudir i comentar junts. Enguany el Festival torna a programar llargmetratges per a gaudir amb els de casa dins de la programació del MiniREC, en el que és ja una de les propostes clàssiques de la programació. La recerca personal, l’art i la superació personal són els tres eixos sobre els quals s’estructuren les propostes d’enguany del MiniREC que enguany arriba carregada de més il·lusió que mai i de bones propostes per a tots i en la qual el festival suma nous espais, com és el cas del Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT). L’objectiu d’aquesta col·laboració entre el Minipop i el Festival REC segueix la línia d’edicions anteriors, amb una proposta que torna a destacar la qualitat i convida a endinsar-se en l’univers de creadors d’arreu del món, a través de propostes premiades a festivals internacionals que sovint no tenen cabuda en sales comercials i que actuen com autèntiques finestres que mostren el món que ens envolta.

Més informació: 

A

També et pot interessar