Jump to navigation
Tots seguit us destaquem 5 projeccions que no hauríeu de deixar escapar si us apropeu al Memorimage. Les sinopsis de cada pel·lícula també les trobareu al programa oficial del festival. Si voleu ampliar aquesta informació podeu accedir al seu web.
Dimecres 4 de novembre a les 21 h
'Joana Biarnés, una entre tots'Directors: Òscar Moreno, Jordi RoviraCatalunya (2015) 72 min.(Film inaugural del Memorimage 2015)
Es va colar a la suite dels Beatles, va enganyar Roman Polanski, va ser fotògrafa de Raphael, va escollir el vestit de Massiel per Eurovisió, Clint Eastwood la va besar als llavis. Fou amiga de Xavier Cugat, Joan Manuel Serrat, la Duquesa d'Alba, Fernando Rey, el Cordobés, Lola Flores, Salvador Dalí...
Aquesta és la desconeguda vida i obra de Joana Biarnés, la primera fotoperiodista espanyola. Una pionera que va vèncer els prejudicis d’una època, va triomfar en la seva professió, va conèixer i immortalitzar a grans personatges de la història i quan es podia haver convertit en llegenda, va desaparèixer.
La projecció comptarà amb la presència de la protagonista del film Joana Biarnés i de l'equip de la pel·lícula.
Dijous 5 de novembre a les 17 h
'Com canviar el món (How to change the world)'Director: Jerry RothwellRegne Unit i Canadà 2015 112 min.
El 1971 un petit grup d’activistes canadencs va iniciar la seva primera missió a bord d’un vell vaixell de pesca: aturar els assaigs de la bomba atòmica de Nixon a Alaska. Aquest va ser el naixement del moviment mediambiental i la creació de l’organització global que avui coneixem com a Greenpeace.
Pot un grapat d’amics periodistes i científics hippies canviar el món armats únicament amb càmeres? Aquest grup d’ecologistes pacifistes utilitzen les imatges com a “bombes mentals” capaces de transformar consciències, confiant en el poder de les imatges i els mitjans de comunicació com a eines de canvi social.
L’activisme, però, és desordenat. Les veritables revolucions mai no han pogut ser organitzades. Podran posar-se d’acord en la important missió de salvar el planeta?
Divendres 6 de novembre a les 21 h
'La volta al món de la senyoreta Stinnes (Fraülein Stinnes fährt um die Welt)'Directors: Erica von MoellerAlemanya 2009 88 min.
El maig del 1927, va començar una gesta pionera excepcional: la jove alemanya Clärenore Stinnes, acompanyada del fotògraf suec Carl-Axel Söderström i de dos mecànics, inicià la primera volta al món a bord d’un Adler Standard 6. En aquell moment, als 26 anys d’edat, Clärenore era la pilot de curses femenines amb més èxit d’Europa i una dona plena de desig d’aventura. Després de dos anys i un mes de viatge, i de recórrer 48.000 quilòmetres, el juny del 1929 arribaven a Berlin.
Basada en les filmacions originals fetes per Söderström durant el viatge i en una acurada dramatització ficcionada, acompanyarem a la senyoreta Stinnes per un viatge fascinant.
Aquest film es projecta amb la col·laboració especial del programa 'Cronos' del Canal 33 que també celebra enguany el seu 10è aniversari. Per aquest motiu, la projecció comptarà amb la presència i presentació especial de Joan Marí, director del programa.
Divendres 6 de novembre a les 19 h
'Xiquets de Tarragona, l’herència millorada'Director: Carles Pitarch, Maria RoigCatalunya 2015 52 min.
Fa 130 anys de la creació dels Xiquets de Tarragona (abans Colla La Mercè) i 45 de la reunificació i creació de l’actual colla de camisa ratllada, la colla degana de Tarragona.
Una mirada original a les formacions castelleres al llarg de la història i un anàlisi del procés intern, llarg i costós de reunificació de les dues colles que acaba amb l’esclat casteller i social d’una colla renovada que no té res a envejar a les capdavanteres.
Dissabte 7 de novembre a les 21 h
'Del carro al Twitter'Director: Noemí Cuní SansCatalunya 2014 55 min.(Film de cloenda del Memorimage 2015)
Recorrent tota la zona de la Vall del Corb, es retrata el paisatge humà i natural d'una Catalunya que tenia i encara té un ritme diferent al de les grans ciutats. Durant els darrers 50 anys, les zones rurals de Catalunya han patit un procés de transformació social i econòmic que era per molts impensable.
Les generacions que han viscut el canvi han passat de no tenir ni accés a l'aigua potable ni carreteres per sortir del poble, als trens d'alta velocitat. De la feina manual a la maquinària, de la cultura de l'esforç a les facilitats tecnològiques, d'anar amb carro a comunicar-se per Twitter.
Inspirat en la novel·la 'La marinada sempre arriba' del periodista Lluís Foix.
La projecció comptarà amb la presència de la directora Noemí Cuní i d'en Lluís Foix.
Les projeccions que pertanyen a la secció oficial requereixen entrada. Aquí teniu informació de com obternir-les. Però si voleu anar-hi per la cara, participeu al nostre concurs i aconseguiu una de les cinc entrades dobles que sortegem. Soooort!!!
Memorimage. X Festival Internacional de Cinema de ReusDel 3 al 7 de novembreTeatre Bartrina de Reus