El vestíbul de la Sala Zazie

Foto: 

Cedida
Els jardins de Cal Figarot, plens pel cinema a la fresca

Un estiu de cine

Cine Club Vilafranca es consolida com a exhibidor i, per primer cop, no tanca a l’estiu
Goretti Martínez
,
27/06/2015
Arts
Les sales de cinema han viscut una època trista, amb centenars de tancaments i poc públic. Però tota crisi ajuda a esprémer el cervell i les ganes per tirar endavant amb passió. Això és el que ha fet Cine Club Vilafranca. Després d’agafar les regnes d’una de les dues sales comercials que hi ha a la ciutat i consolidar-se com a exhibidor, l’entitat continua el seu camí amb ambició. Les passes endavant que fa la junta es basen en donar resposta a les necessitats de la comunitat de cinèfils del Penedès que congrega el Cine Club amb la seva activitat. I una de les passes que ens han anunciat darrerament és que, per primer, cop no tanquen a l’estiu.

Nou mesos després de renovar la sala 2 del Casal i batejar-la amb el nom de Sala Zazie (en referència a la primera pel·lícula projectada per Cine Club Vilafranca l’any 1968, Zazie dans le métro), Cine Club Vilafranca s’ha consolidat plenament com a exhibidor. Tot i ser una entitat, el cine club vilafranquí va agafar les regnes d’una de les dues sales comercials de Vilafranca quan l’anterior exhibidor va decidir deixar-la decebut per la poca resposta del públic. I, si s’hi van posar, era per alguna cosa. Primer només es feia la pel·lícula de Cine Club, films d’autor que es projecten dijous i divendres en versió original subtitulada.

Després va venir la programació del cap de setmana, amb pel·lícules una mica més comercials en versió doblada. Més tard, l’adquisició d’un projector digital i la renovació i bateig de la Sala Zazie, en la qual per cert es poden apadrinar les butaques (com ha fet el petit Sam, a la foto). I, ara, gràcies a la bona resposta del públic a totes aquestes passes endavant, la sala estarà oberta com a mínim fins a primers d’agost per tornar amb nova temporada a principis de setembre.
El president de l’entitat Manel Balaguer explica que, sense comptar l’estiu, ja han tingut un 20% més d’espectadors que l’any passat i ho atribueix en bona part al projector digital: “Abans fèiem pel·lícules que s’havien estrenat tres o quatre mesos abans i, ara, amb el DCP, podem fer estrenes simultànies”. És el cas de la comèdia Ahora o nunca, que ha servit per estrenar la programació d’estiu a la Sala Zazie. El programador de Cine Club Vilafranca Pablo Sancho diu que, durant l’estiu, faran “pel·lícules fresques, aprofitant que els més joves estan de vacances”. I aquí està un dels reptes de l’entitat: captar públic familiar i jove que s’acostumi a anar al cinema.
“A vegades costa arrossegar aquests perfils al cinema”, diu la vicepresidenta Àngels López, “per això hem engegat una campanya de comunicació a través de la qual prendre’m nota de les necessitats del públic: horaris, sessions especials, cicles...”

La programació d’estiu comptarà amb les pel·lícules del cap de setmana (les del Cine Club sí que paren fins al setembre) i el cicle de cinema a la fresca els dijous de juliol. Aquest cicle, plenament consolidat, es fa amb la col·laboració dels Castellers de Vilafranca als emblemàtics jardins de Cal Figarot i s’hi projecten títols que no s’han pogut fer durant la programació ordinària, de caire més festiu i sempre amb algun títol musical. El cicle començarà el 2 de juliol amb la projecció d'Orígenes, del director Mike Cahill, que va guanyar el premi a millor pel·lícula al Festival de Sitges 2014. Altres títols que ens avancen són Open Windows, de Nacho Vigalondo; Frank, de Lenny Abrahamson; i el documental casteller Nosaltres, els Xiquets de Valls.

Més informació: 

A

També et pot interessar