Mussart

Foto: 

Víctor Rubio
Jaume Comas durant la passada edició

Poesia de llibertat a la Mussara

Ivana Miño, Mercè Pons o Beth Rodergas visitaran dissabte 2 el MussArt
Surtdecasa Camp
,
28/07/2014
Arts
El Mussart, que el proper dissabte celebra la seva 6ª edició (3ª sota aquest nom), tornarà a oferir de forma gratuïta als seus visitants una vetllada de poesia i música en un entorn inigualable: el poble del Mussara. La llibertat serà tema el central de les obres que es llegiran durant la ruta poètica que comptarà amb una alta representació femenina gràcies a les rapsodes convidades, les actrius Ivana Miño, Mercè Mariné, Mercè Pons i Marta Marco.

A nosaltres no ens calen gaires excuses per visitar una vegada més el deshabitat poble de la Mussara. Mentiríem si diguéssim que no ens agrada passejar per aquest indret de natura i tranquil·litat. Us enganyaríem si no confesséssim que ens encanta perdre’ns en les vistes que ofereix... Faltaríem a la veritat si... bé, això, que ens agrada molt i no cal que ens convencin gaire per anar-hi de nou. A més, durant un dia a l’any esdevé un lloc ideal per una manifestació cultural de les característiques del MussArt, "es tracta d’un escenari que no haguéssim pogut construir" confessa Francesc Cerro, el director artístic del festival. L’entorn és sense dubte un dels seus reclams més importants i el festival és una excusa perfecta per tornar a fer-hi cap "Els que som de la Mussara i voltants sempre hem patit per ella, per això el MussArt és un bon motiu perquè torni a ser una referència" diu Salvador Juanpere, participant i descendent del poble.

 

 

Una edició més, el festival comptarà amb l'habitual ruta poètica on es podran escoltar obres "de l’època clàssica fins obres d’avui mateix" comenta Cerro. "Serà com un menú degustació sorpresa" que anirà a càrrec d’unes rapsodes amb un alt bagatge interpretatiu, ja que el MussArt s’ocupa any rere any de portar actors de renom i personalitats de l’àmbit cultural per tal de donar vida als textos. Les protagonistes d’aquesta edició seran les actrius Mercé Mariné, Mercè Pons, Marta Marco i Ivana Miño. Aquesta última repeteix ja que també hi va ser l’any passat. "No ha costat convèncer-les ja que totes n’havien sentit a parlar" diu Cerro.

Un festival enguany té com a eix el concepte de llibertat "en uns temps com els actuals calia parlar de llibertat" apunta Cerro, així que el podrem trobar en les obres que es llegiran i també en la conferència que inaugurarà el festival i que anirà a càrrec del filòleg Àdam Manyé i de Salvador Juanpere, doctor en Belles Arts.
 

 

El festival, tot i estar lluny dels nuclis urbans massificats, arrossega un gran nombre de públic. El 2012 va comptar amb 400 persones i el 2013 va establir la seva xifra rècord amb més de 700 visitants. "Veure que la gent respon et fa veure que la cultura està viva" diu Cerro. No hi ha dubte que ho està i és que anar al Mussart enganxa "els participants sempre tenen ganes de repetir i acaben involucrant a gent del seu entorn".

A més, per tancar la vetllada i com és habitual, hi haurà un concert de cloenda (22:30h). Enguany anirà a càrrec de Beth Rodergas i tindrà lloc al costat del refugi. Ah!! Pels que vulgueu sopar allà mateix podeu fer reserves trucant al 629 750 484.

Si sou dels que quan escolteu la paraula poesia fugiu sense mirar enrere, el MussArt és una bona oportunitat per poder fer-vos canviar d’opinió. Ens veiem per allà!!

--
MussArt 2014
Dissabte 2 d'agost a les 18h
La Mussara, Vilaplana

 

A

També et pot interessar