Agnès Llorens
,
31/03/2017
Arts

Cinc curtmetratges que no et pots perdre aquest cap de setmana

El FEC de Reus arriba a la recta final amb una programació que ofereix propostes singulars vingudes d’arreu d’Europa

Foto: 

Surtdecasa
Reus acull aquests dies el FEC, un festival dedicat als curts europeus.
Sorprenents. Incòmodes. Reflexius. Les millors propostes del cinema, envasades en un format curt, però no per això menys digerible i impactant. Després de dos dies amb una bona acollida per part del públic, aquest cap de setmana el Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) ofereix moltes propostes interessants que no us podeu deixar perdre. Si encara us calen motius per gaudir-ne, us fem un tast seleccionat pel codirector del festival, Christian Inaraja, d’alguns dels curts que no us podeu deixar escapar.
"Durant aquests dies, la capital del Baix Camp mira cap als millors curts produïts a Europa"

Amb ganes de gaudir de la pantalla gran? Si les propostes en cartellera no us acaben de fer el pes, seleccionem algunes de les propostes que aquest cap de setmana us ofereix el Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) de Reus. Durant aquests dies, la capital del Baix Camp mira cap als millors curts produïts a Europa i us en fem una petita selecció -tot i que tot el programa val molt la pena- per si no sabeu què escollir entre tots els viatges que us esperen. Cordeu-vos el cinturó!

 

HOME (direcció: Daniel Mulloy) - Anglaterra 
Selecció Panorama: Divendres 31 de març - 19/23 hores (Teatre Bartrina)
Marató FEC: Diumenge 2 d’abril - 19/21 hores (Orfeó Reusenc) 
Agradarà als espectadors compromesos

Milers d’homes, dones i nens intenten entrar a Europa mentre una família anglesa en vol sortir per anar de vacances, o això sembla, però tot s’acaba complicant. Aquest és l’argument d’un curtmetratge que se centra en la problemàtica de la immigració per reflexionar sobre les paradoxes d’un món cada cop més complex. “El curt tracta un tema molt contemporani a partir d’un cas concret, que no deixa indiferent a ningú”, sosté el codirector del FEC. 

 

CELEBRACIÓ (direcció: Pau Cruanyes, Gerard Vital) - Catalunya 
Selecció Panorama CAT: Divendres 31 de març - 23 hores (Teatre Bartrina)
Agradarà als amants de surrealisme 

Una núvia deambula per les seves noces, on els assistents la tracten com a una convidada més. En aquesta atmosfera surrealista, el seu únic punt de suport serà la figura del seu pare, amb qui manté una relació estranya. “Aquest és un curt elaborat amb pocs recursos, elaborat per alumnes de la Universitat Pompeu Fabra, però que ha aconseguit una qualitat molt alta”, destaca Inaraja, que apunta que la producció compta amb “tocs dalinians” que la fan realment interessant. 

 

LE PLOMBIER (direcció: Xavier Serón, Méryl Fortunat-Rossi) - França 
Lliurament de Premis: Dissabte 1 d’abril - 21/23 hores (Teatre Bartrina)
Agradarà als fanàtics de la comèdia 

“Aquesta és una comèdia que farà passar una bona estona als espectadors”, confirma Inaraja, que destaca que el lliurament de guardons que “farà passar una bona estona a l’audiència”. L’argument? Tom, un comediant flamenc acostumat a fer doblatge de dibuixos animats, substitueix a un amic doblador. Acaba trobant-se en una gravació d’una pel·lícula pornogràfica francesa. La Catherine, una actriu experimentada, serà la seva companya de rodatge. I en Tom serà el lampista.

 

SAATAN KANIT (direcció: Teemu Niukkanen) - Finlàndia 
Marató FEC: diumenge 2 d’abril - 19/21 hores (Orfeó Reusenc)
Agradarà als fanàtics dels curts ocurrents 

Raimo és un home de mitjana edat que viu una vida de classe mitjana amb la seva esposa als suburbis de Helsinki. Però la seva còmoda vida esclata quan una família de culte satànic s’instal·la al pis del costat. Aquesta és la premisa amb la qual comença aquesta “comèdia diferent”, una producció que investiga en un dels universos inconeguts que tothom tenim al costat de casa: el món dels veïns. 

 

BELLISSIMA (direcció: Alessandro Capitani) - Itàlia 
Marató FEC: diumenge 2 d’abril - 19/21 hores (Orfeó Reusenc)
Agradarà als que reflexionen sobre les relacions interpersonals 

“Aquesta proposta parla del bulling”, destaca el codirector del FEC, que és de l’opinió que el curt pot resultar interessant per totes aquelles persones que estiguin interessades en les relacions, a vegades violentes, que s’esdevenen en el context d’un institut. La Verònica -la protagonista- té 20 anys i és presonera del seu propi cos. Durant una festa en un club nocturn, un noi es burla d’ella i la Verònica es tanca al lavabo perquè ningú la pugui veure. Però el destí li té preparada una grata sorpresa.

També et pot interessar