Jump to navigation
No sabem com va començar tot, ni de quina remota galàxia van arribar, però ja fa uns anys que les tenim a les nostres contrades. Les rutes de tapes són aquí i sembla que han vingut per a quedar-s’hi.
Proliferen quan arriba la primavera i el bon temps, tot i que també n’hi ha de tardor. La fórmula resumida és simple: tapa amb beguda entre 2 i 3 euros i un conjunt de complements indispensables per a dotar d’exclusivitat l’esdeveniment: banderoles, mapes, aplicacions mòbils, adhesius, xapes, catifes, focs artificials...
Les seves cosines germanes, les rutes de gintònics, cerveses, vins, vermuts, ‘kalimotxos’ i altres begudes espirituoses també comparteixen molts d’aquests elements i n’incorporen d’altres com gots serigrafiats, porta-gots, porta-porta-gots...
Potser són tots aquests motius els que, com si d’una encesa de llums de Nadal es tractés, fan que abordem els establiments amb desesperació en busca de pintxos, tot i no estar prohibit el seu consum la resta de l’any.
A continuació, us donem 10 indicacions bàsiques per a poder sobreviure a aquest tipus de rutes:
Esperem que la nostra experiència us pugui servir per a assolir l’èxit i us engresquem a que compartiu les vostres anècdotes i peripècies a través dels comentaris o bé, contactant-nos directament.
Mail: gastrobasica@gmail.com
Twitter: @gastrobasica
Atentament,
Dr. Pantxo
El Dr. Pantxo va nèixer entre fregits i arrebossats. Quan era petit, berenava 'Bollycaos' i 'Fresquitos'. No suporta tenir gana ni la cervesa sense alcohol. Defensor dels bars autèntics i enemic dels preus sense l'IVA inclòs. Gastronòmicament dispers.