Foto: 

Joan Capdevila
El Parc Natural de la Serra de Montsant

Els 5 plans imprescindibles de tardor al Camp de Tarragona

Propostes naturalistes, enoturístiques o culturals per fer en família
Surtdecasa Camp
,
21/10/2019
Entorn
La tardor és una època de l’any que ens permet gaudir de la natura d’una manera excepcional. Els colors marrons, grocs i vermells creen paisatges idíl·lics per recórrer en família. És un bon moment per preparar excursions i descobrir el nostre territori. Des de Surtdecasa us fem cinc propostes.


1. Descobrir el Paratge Natural de Poblet
El Paratge Natural de Poblet, un espai natural protegit on, d'entre altres valors naturals, s'hi localitza l’única comunitat de roure reboll (Quercus pyrenaica) de Catalunya. Dins del Paratge hi ha el monestir de Santa Maria de Poblet, joia de l’art medieval cistercenc i tomba dels reis-comtes de l’antiga Corona d’Aragó i Catalunya. A més a més, es pot descobrir l’itinerari micològic amb bolets gegants pintats sobre els arbres. 
> Més informació

 


2. Recórrer el paisatge de Joan Miró a Mont-roig
El pintor Joan Miró va dir que "tota la meva obra és concebuda a Mont-roig" i aquesta tardor pot ser un bon moment per recórrer aquest paisatge mironià. Des de fa uns anys, s’ha obert Mas Miró, una visita imprescindible per conèixer l’artista a través de la Ruta 'El paisatge emocional de Miró'. A la masia, s’hi conserva el seu taller que s’ha quedat congelat en el temps i algunes estances. 
> Més informació

 


3. Conèixer la Ruta del Trepat
La DO Conca de Barberà va iniciar el 2019 un nou projecte turístic, la Ruta del Trepat. El trepat és la varietat autòctona de la comarca que dóna un caràcter únic als seus vins. Ara, diversos cellers ofereixen activitats enoturístiques per descobrir el trepat, tot apostant pel turisme familiar. A més a més, si visites tres cellers, s’obsequia el visitant amb dues ampolles de trepat de la DO.
> Més informació

 


4. Senderisme pel Parc Natural de la Serra de Montsant i Siurana
El Parc Natural de la Serra de Montsant i Siurana amaga racons màgics i idíl·lics per on es pot practicar senderisme sense gaires complicacions. El mateix parc ofereix diverses rutes per resseguir el pantà de Siurana, les ermites del Priorat o les llegendes de princeses i guerrers, entre d’altres.

 


5. Fer un tomb per Vespella de Gaià
El municipi de Vespella de Gaià és un museu a l’aire lliure, ja que compta amb diverses instal·lacions artístiques repartides per carrers i places. El poble que no té més de dos-cents habitants, es troba a 11 quilòmetres de Torredembarra i és un parc d’art contemporani. Hi ha un itinerari dissenyat que comença a la plaça del Pujol on hi ha una zona d’aparcament. Una escapada que podem fer en família en qualsevol moment de l’any.
> Més informació

 

A

També et pot interessar