Jump to navigation
1. Prades
Un d’aquells indrets per visitar durant aquestes dates és la vila de Prades, sobretot quan baixen les temperatures i la neu fa acte de presència. Gràcies a una font esfèrica d’estil reinaixentista, situada just davant de l’Església de Santa Maria la Major, la plaça porxada d’aquest petit poble del Baix Camp situat a 950 metres d’altitud, s’ha convertit sense cap mena de dubte en una de les estampes més boniques del Baix Camp.
2. Visites teatralitzades a Siurana
Explica la llegenda de la Reina Mora Abd-el-Azia, que en veure's derrotada davant l'assalt dels cristians a Siurana, va pujar sobre el seu cavall i es va dirigir cap al precipici. Per evitar que l'animal sentís pànic li va tapar els ulls i, de la força que va fer a l'hora de saltar el cavall, va deixar l'empremta clavada a la roca. Des de la famosa llegenda de la Reina Mora, fins a altres històries, rondalles i contalles més desconegudes, és el que us trobareu si seguiu les visites teatralitzades que ofereix Còdol Educació. Una bona oportunitat per conèixer de primera mà un dels racons més macos del Camp de Tarragona.Properes visites: Visita teatralitzada: 9 de gener, 13 de febrer, 12, 24 i 25 de març. 12 h. Més info
3. Pessebres vivents en entorns privilegiats
Un dels llocs on coneixen bé què és això de fer un pessebre vivent és a La Pobla de Montornès, on enguany celebren els 40 anys d’aquesta representació que té lloc al voltant de l’Ermita ubicada en un petit turó proper al municipi. Una cita, que inclou un itinerari d’uns 45 minuts, que aquest any estrena nous equips de so, noves explicacions i millores en l’arbrat. I al Priorat hi trobem el 21è Pessebre Vivent de Porrera, un pessebre solidari que a més d’incloure les escenes més tradicionals, permet col·laborar amb una bona causa comprant productes artesans o dolços que els veïns preparen especialment per a l'ocasió. Tots els beneficis recaptats es destinaran a la Fundació Sant Joan de Déu. I si parlem de pessebres vivents, no hem de deixar d'anomenar el que té lloc a Masia de Castelló, un petit poble abandonat del terme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. El Pessebre dels Estels mostra també diferents oficis tradicionals i aquest any estrena nous espectacles, noves escenes i obre les portes de Cal Santo, una casa originària del segle XVI.40è Pessebre Vivent de La Pobla de Montornès. 3 i 6 de gener. 18:30h, 19:10h, 19:50h i 20:30h21è Pessebre Vivent de Porrera. Diumenge 3 de gener. De 18 a 20 h.18è Pessebre dels Estels de Masia de Castelló. 2 i 3 de gener. De 18 a 20:30h.
4. Pessebre de sorra de Vila-seca
Un dels trets característics del Nadal al Camp de Tarragona és l’enorme pessebre de sorra que des de 1999 podem visitar a la platja de La Pineda, a Vila-seca. Any rere any, diversos escultors procedents d’arreu del món treballen per fer possible una curiosa obra escultòrica de caràcter efímer que mai deixa de sorprendre a grans i petits. Just al costat, al passeig marítim, hi té lloc un mercadet d’artesania amb tota mena de productes ideals per regalar durant aquestes dates.
5. La Mussara
Aquest indret ja és tot un clàssic. Als voltants del deshabitat poble de la Mussara hi podem trobar amplis boscos per passejar, buscar bolets (encara se'n troben) o també podem acostar-nos al mirador situat a 990 metres d'altitud per gaudir d'una de les vistes més privilegiades del Camp de Tarragona. A més, en aquesta època de l'any és probable trobar-hi boira, fet que li dóna al lloc un encant encara més màgic.