Foto: 

www.turismesiurana.org
Siurana

Els 5 millors miradors del Camp de Tarragona

Un recull dels 5 millors miradors de les nostres comarques
Surtdecasa Camp
,
21/08/2014
Entorn

Al Camp de Tarragona som terra de contrastos amb una geografia privilegiada. Així que, dels creadors de 'Les 10 millors platges del Camp de Tarragona', aquest cop us portem un recull dels que per nosaltres són els 5 millors miradors de casa nostra, un per cada comarca i ordenats de més a menys altitud. Els coneixeu? Doncs sortiu de casa i gaudiu d'unes vistes espectaculars!

1. Mirador de La Mussara (Baix Camp)
Situat a 990m, el poble abandonat de la Mussara forma part del municipi de Vilaplana i ofereix unes vistes privilegiades del sud del Camp de Tarragona. Està format per un conjunt de 8 edificis en estat ruïnós que li donen un cert encant. Prova d'això és que, des de fa uns anys, l'entorn de la Mussara acull iniciatives que volen posar en valor aquest entorn, com ara el festival de poesia MussArt. A més, aquesta cinglera que forma part de les Muntanyes de Prades és un entorn perfecte per practicar-hi escalada i realitzar-hi infinites excursions, com per exemple als Avencs de La Febró. Si sou dels que us agrada la natura, i amb una sola excursió no en teniu prou, també podreu fer nit al seu refugi.
> Ubicació

  • imatge de control 1per1

2. Mirador de Forès (Conca de Barberà)
També conegut com el Mirador de la Conca, rep aquest sobrenom per la seva altura i posició natural privilegiada a 866m. Forès és un petit municipi situat al nord de la Conca de Barberà que gaudeix d'una espectacular vista de tota la comarca i també de part de la Segarra. Si el dia és clar us semblarà tenir a tocar les muntanyes de Montserrat, podreu veure el Montseny i fins i tot divisar el mar a través de l'estret del coll de Cabra. Però a banda de les seves vistes, Forès també destaca per la seva arquitectura ja que els veïns van decidir que totes les cases del poble utilitzarien pedra natural per les facanes, fet que el dota d'una gran harmonia. Sens dubte un municipi per perdre-s'hi i gaudir d'unes bones vistes!
> Ubicació

3. Mirador de Siurana (Priorat)
Una de les joies del Camp de Tarragona. Siurana es troba situat a 737m d'altitud, a l'extrem de les Muntanyes de Prades i regnant sobre les aigües del riu i el pantà que reben el seu nom. Aquest petit poble, que forma part del municipi de Cornudella de Montsant, l'any 2010 comptava amb 34 habitants i. uns quants anys abans, va ser l'últim reducte musulmà a Catalunya. Explica la llegenda de la Reina Mora Abd-el-Azia, que en veure's derrotada davant l'assalt dels cristians a Siurana, va pujar sobre el seu cavall i es va dirigir cap al precipici. Per evitar que l'animal sentís pànic li va tapar els ulls i, de la força que va fer a l'hora de saltar el cavall, va deixar l'empremta clavada a la roca. Comproveu-ho vosaltres mateixos, visiteu Siurana i aprofiteu les vistes espectaculars!
> Ubicació

4. Mirador de Miramar (Alt Camp)
Miramar és un nucli de la població de Figuerola del Camp que penja al vessant est de la Serra de Miramar, a 670m d'altitud i mirant cap al mar (d'aquí el seu nom). S'hi pot accedir en cotxe tot i que nosaltres som més partidaris d'arribar-hi seguint el recorregut del GR-7 (senyalitzat en blanc i vermell), ja que l'excursionisme és una de les principals atraccions del municipi. De fet, un cop arribeu a Miramar podeu visitar l'església romànica de Sant Mateu, amb un altar dedicat a Sant Bernat de Menthon, patró dels excursionistes. Una gran oportunitat per sortir de casa, fer exercici i gaudir del paisatge de casa nostra!
> Ubicació

5. Mirador de La Pobla de Montornès (Tarragonès)
Tot i la seva escassa altitud, els seus 280m sobre el nivell del mar ofereixen unes àmplies vistes de la comarca. Per arribar-hi haurem de fer una petita excursió entre vinyes i bosquets d'uns 9 km. Però un cop hi arribem podrem gaudir d'una vista privilegiada de la nostra estimada Costa Daurada.
> Ubicació

Més informació: 

A

També et pot interessar