Foto: 

cedida
Els Brivalls de Cornudella a Siurana

De puntetes

Tot i la prudència de les colles, fins dilluns 15 d'agost se celebren fins a 6 cites castelleres emblemàtiques
Arnau Martínez
,
11/08/2016
Fires i festes
Encara que les colles van amb prudència pensant amb les grans diades de la segona quinzena d’agost, aquest cap de setmana se celebren actuacions al voltant de la Mare de Déu en indrets tan emblemàtics com Siurana o el castell de Ferran.
Festa Major de Vallmoll
La població veïna de Valls, acollirà dissabte una de les colles vallenques, la Colla Vella, juntament amb els Castellers d’Altafulla i els Xiquets del Serrallo que s’incorporen enguany al cartell en substitució de la Jove de Sitges.
 
La Colla Vella dels Xiquets de Valls segueix amb la “ressaca” de Firagost quan van descarregar 4 castells de gamma extra. Després d’actuar la setmana passada a Salou fent castells de 8, els rosats repetirien una diada similar fent rodar els castells de 8 pisos, sense oblidar que dilluns tenen una cita a la Bisbal del Penedès amb la Joves de Valls i els Castellers de Vilafranca i a allà sí que voldrien tornar a descarregar algun castell de la gamma extraordinària.
 
Els de la camisa lila volen dur a plaça els castells bàsics de 7 que ja han descarregat diverses vegades aquesta temporada. També volen intentar el 5 de 6 que van recuperar la setmana passada a Els Pallaresos i que ja han dit que per Sant Martí, patró d’Altafulla, volen pujar-lo un pis.
 
Els Xiquets del Serrallo seran prudents aquest cap de setmana ja que la setmana que ve tenen Sant Magí i la passada van sortir de La Móra amb només un castell carregat, el 2 de 7 que l’estrenaven aquesta temporada. Per això, possiblement faran castells de 6 per poder-los pujar un pis més el dia 19.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de Vallmoll.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets dels Xiquets de Valls, Castellers d’Altafulla i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: dissabte 13 d’agost, a les 19 h a la plaça de la Vila de Vallmoll.
Interès: diada amb poc públic on es poden contemplar els castells de ben a prop i fins i tot posar-te a la pinya.
 
 
Fira de l’Avellana de Riudoms
Riudoms celebra aquest cap de setmana la 36a Fira de l’Avellana i la 417a Fira de Sant Llorenç i entre els actes hi ha una exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus.
 
Els de la camisa avellana fan doblet aquest cap de setmana i a Riudoms portarien castells de 7 per poder rodar a castellers de tronc.
 
Fitxa de la diada: Fira de l’Avellana a Riudoms.
Amb les colles: Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: dissabte 13 d’agost, a les 20:30 h al pati de l’Escola Beat Bentura de Riudoms.
Interès: diada amb poc interès com a tal, però dins els actes de la Fira multisectorial de Riudoms.
 
 
Festa Major de Siurana
El poble de Siurana situat a sobre d’una cinglera de les Muntanyes de Prades i al precipici del pantà de Siurana, organitza una diada castellera amb els Brivalls de Cornudella i els Nois de la Torre.
 
Els Brivalls actuen com a colla amfitriona ja que Siurana pertany al municipi de Cornudella del Montsant. La colla prioratina va descarregar a Reus per Santa Anna el 4 de 7 i aquest podria ser el castell protagonista de la diada juntament amb castells de 6 i mig.
 
Els Nois de la Torre també portarien algun castell de 7, encara que ho més segur és que siguin de 6 ja que la setmana passada van sortir de La Móra i de Els Pallaresos amb diversos intents desmuntats.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de Siurana.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella i Nois de la Torre.
Dia, hora i lloc: diumenge 14 d’agost, a les 17 h al carrer Major de Siurana.
Interès: diada en un indret tan emblemàtic com la població de Siurana.
 
 
Festa Major de La Canonja
El municipi de La Canonja tindrà una diada amb dues colles de la veïna Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo.
 
Els de la camisa lila volen plantar el 3 de 9 amb folre com a agraïment a la confiança del poble i a la plaça d’aquests últims anys, a més els serviria per seguir rodant aquesta estructura que és la base del 5. El 5 de 9 amb folre és l’objectiu de la Jove per Sant Magí. Els altres dos castells podrien ser de 8 i de 8 i mig.
 
Per la seva banda, els Xiquets del Serrallo seguiran amb la tònica del dia anterior a Vallmoll amb castells de 6 pensant amb la diada del co-patró de Tarragona on podrien tornar amb els 7 pisos.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de La Canonja.
Amb les colles: Colla Jove Xiquets de Tarragona i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: diumenge 14 d’agost, a les 18 h al carrer del Raval de La Canonja.
 
 
Festa Major de Ferran
Ferran és una població que pertany a Tarragona, però és l’últim nucli urbà abans d’arribar a Altafulla. Com els últims anys el cartell de la diada el completen els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla. Cal recordar que aquesta diada no es va poder acabar l’any passat a causa de la pluja.
 
Pels Xiquets de Tarragona serà l’última actuació abans de Sant Magí on volen descarregar el 2 de 9 amb folre i manilles, per això un dels castells que es veurà a Ferran és el 2 de 8 folrat. També voldrien fer el 3 de 9 folrat després que haguessin de desmuntar-lo la setmana passada a Els Pallaresos i un tercer castell de 8.
 
Els de ca l’Ixart hauran actuat a Vallmoll dos dies abans i a Ferran podrien fer una diada semblant a la de dissabte, potser amb una mica més de nivell ja que estan al costat de casa.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de Ferran.
Amb les colles: Xiquets de Tarragona i Castellers d’Altafulla.
Dia, hora i lloc: dilluns 15 d’agost, a les 19 h a Ferran (Tarragona).
Interès: diada àgil amb només dues colles i poc massificada, davant el castell de Ferran datat del segle XI.
 
 
Diada del Cós del Bou
Com a prèvia de les festes de Sant Magí, el carrer del Cós del Bou, acull les festes de Sant Roc. Dilluns a la tarda se celebra la diada d’aquest carrer, davant el local de la Colla Jove, juntament amb els Xiquets de Reus.
 
Després d’actuar a Riudoms, els Xiquets de Reus pujaran el nivell a Tarragona portant castell de 8 com podrien ser el 3 i el 4, sense descartar la torre de 8 amb folre.
 
Els del Cós del Bou, amb vistes a la diada del dia 19, no volen arriscar gens i aprofitarien per rodar estructures com el 5 de 8, entre d’altres, per tal de posar un pis més per Sant Magí. A més, en acabar la diada, s’acostaran a la plaça de les Cols per fer quatre proves importants dels castells que volen fer per la festa major petita de la ciutat.
 
Fitxa de la diada: Diada del Cós del Bou de Tarragona.
Amb les colles: Colla Jove Xiquets de Tarragona i Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: dilluns 15 d’agost, a les 19:30h al carrer del Cós del Bou de Tarragona.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar