Cala de l'Home Mort

Foto: 

Garraf Turisme
La Cala de l'Home Mort a Sitges

5 platges nudistes del Penedès marítim

Al Garraf i al Baix Penedès hi tenim algunes platges pels qui volen gaudir del mar sense banyador
Surtdecasa Penedès
,
10/08/2017
Entorn
Llibertat, comoditat, connexió amb la natura. Aquests són alguns dels arguments que destaquen aquells que practiquen nudisme. Una opció que cada cop atrau més gent i que, en determinats països europeus, és una pràctica molt habitual. De fet, des del 1989, el Codi Penal ja no qualifica el fet d'anar despullat com un escàndol públic, de manera que es pot practicar a la majoria de llocs, excepte en platges o municipis on s’han redactat ordenances per vetar-lo. Al Penedès comptem amb quatre platges de tradició nudista i una que no ho és de forma oficial. Cal tenir en compte, però, que aquestes platges no són nudistes o tèxtils: són els usuaris els que els donen l’ús que prefereixen.

1. Platja de Balmins (Sitges)
És com una petita illa dins del poble de Sitges. Un espai natural situat a ponent del Port d’Aiguadolç, entre el port i el nucli urbà. Compta amb tres cales, la seva geografia és molt especial, amb coves entre les roques. Hi ha un xiringuito que ofereix begudes i menjar i també hi ha servei de tumbones i parasols.

2. Cala de l’Home Mort (Sitges)
Està formada per la platja Home Mort i la platja de Roses. Situada per sota de la via del tren i al sud de la discoteca Atlàntida. Compta amb diversos serveis. Hi ha guingueta, para-sols i gandules. L'accés en cotxe acaba en arribar a la desembocadura de la riera, al cap de Grills, on hi ha la guingueta Hola. Una possibilitat és accedir a la platja des de la urbanització Can Girona (Hotel Dolce Sitges) o des de la urbanització Casa del Mar (Les Roquetes – Ribes), sempre des de l’extrem més allunyat. En bicicleta s’hi pot accedir ja que hi ha un camí pedalable. La llum a darrera hora de la tarda és meravellosa en aquest entorn.

  • imatge de control 1per1

3. Platja d’Aiguadolç (Vilanova i la Geltrú)
Està situada entre la platja de Sant Gervasi i la zona rocosa de Santa Llúcia. Té pendent suau i sorra fina. És una platja sense serveis, però la platja de Sant Gervasi, molt propera, en té. Compta amb aparcament i existeix una associació que promou la pràctica naturista i defensa la millora i manteniment de la platja.

4. Platja Llarga (Vilanova i la Geltrú)
És un espai d’unes 10 Ha i forma part d’una antiga zona de marismes i dunes litorals, presents en la zona del delta del riu Foix. És la última zona natural que resta de l’antic delta del riu i un dels únics espais litorals d’aquestes característiques a llarg de la costa entre el Delta de l’Ebre i el del Llobregat. Els banyistes que practiquen nudisme es situen principament al tram nord de la platja. No té serveis, però n’hi ha de pròxims a la platja del Ibersol, just al costat.

5. Les Madrigueres (El Vendrell)
Segons el web del Club Català de Nudisme, des del 2016, aquesta també és una platja nudista, tot i que no hi ha cap senyalització d’ús preferentment nudista ni està reconeguda oficialment. Es tracta d’un espai litoral d’unes 30 Ha que comprèn l’antiga llera de la riera de la Bisbal i els terrenys inundables adjacents, situats al Nord de la llera nova, entre la línia del ferrocarril i el mar. És un espai natural utilitzat per una gran quantitat d’ocells en les seves etapes migratòries. Disposa de serveis.

A

També et pot interessar