Cambrils

Foto: 

Cedida

Les 6 propostes de tardor a Cambrils

Visites guiades, animacions itinerants o activitats esportives a l’aire lliure
Surtdecasa Camp
,
12/10/2020
Entorn
Després de l’obligada suspensió de les clàssiques i esperades activitats de tardor a Cambrils, la població ha apostat per adaptar-ne algunes i proposar-ne d’altres de noves per poder gaudir d’una tardor activa malgrat les restriccions sanitàries evidents. Perquè hi ha moltes alternatives per sortir de casa a passar-ho bé i no es poden passar per alt! Us expliquem les principals.


1. Coneix l’energia de l’aigua amb el Molí de les Tres Eres

Ens deixem transportar a l’era preindustrial, en què l’aigua i la farina eren béns essencials i, amb ells, els molins. Després d’una pila d’anys aturat i d’una adequada rehabilitació, el molí es torna a posar en marxa per mostrar com n’era de clau aquesta eina de grans dimensions. Es tracta de dos molins de rodet horitzontal que expliquen en bona part com es vivia al Cambrils del passat. La visita es farà cada diumenge.

2. Els escenaris de la Guerra Civil explicats en una ruta històrica
La ruta tindrà el punt de partida al Molí de les Tres Eres i acabarà al refugi antiaeri del Carrer Creus, durant tot el recorregut, d’una durada aproximada d’1 hora, els visitants coneixeran diversos espais i històries que van tenir lloc en el marc de la Guerra Civil a Cambrils. La sortida es farà cada primer dissabte de mes en grups reduïts.

  • imatge de control 1per1

 


3. La ruta de la pesca i la tradició de Cambrils, un imprescindible

Cada tercer dissabte del mes la cita proposada serà per conèixer el pes i significat que ha tingut la pesca a la vida dels cambrilencs. Una població costanera com aquesta ha gaudit i viscut del mar i n’ha fet la seva principal font de riquesa durant anys, això ha marcat la seva tradició i la seva manera de viure.

 


4. Els museus, els punts d’interès ineludibles

El Molí de les Tres Eres alberga l’exposició temporal ‘El color de la ira i la revolta’ de Mariano Martínez, a més de les exposicions permanents sobre els molins i l’exposició ‘Orígens’, que explica la història de la vil·la de la prehistòria ençà. A la Vil·la Romana de la Llosa es pot visitar el jaciment del que va ser una vil·la veïna de l‘entorn immediat de la Tarraco de l’època, habitada entre els segles I aC i VI dC. A la Torre del Port s’hi desplega l’exposició fotogràfica de Joaquim Cabezas, l’edificació en si a més, per històrica i emblemàtica, també es mereix la visita.

5. Visites teatralitzades i visites guiades a l’aire lliure
Conèixer un indret és passejar-se pels seus carrers, si a més s’acompanyen de la teatralització que explica històries i anècdotes de la vil·la, encara millor. D’aquesta manera cada dissabte es durà a terme la visita guiada teatralitzada del Barri Antic i els diumenges la visita pel Barri del Port. Trepitjareu Cambrils, respirareu l’ambient i viatjareu a diverses èpoques en un salt en el temps ben interessant. I per acabar de visitar la població, podeu fer una volta amb el trenet turístic que està en marxa de dimecres a diumenge amb sortida i arribada al Passeig de Les Palmeres.

 


6. Activitats a l’aire lliure per a tothom

Si del que es tracta és de moure el cos, Cambrils també hi ha pensat i ofereix diverses activitats per mantenir-nos en forma. Es poden practicar amb més o menys intensitat i d’aquesta manera són obertes a tothom. Es tracta de les classes de ioga que es faran cada dissabte als jardins de la Platja de la Llosa, de les classes de pilates cada diumenge a la mateixa ubicació o de les sortides de marxa nòrdica dels divendres. En aquest cas la trobada serà davant de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

 

Més informació: 

A

També et pot interessar