Foto: 

francinasingla.com

David Bagés: "M'agraden els projectes amb opinió social o política"

L’actor reusenc interpretarà ‘El test’ dissabte 30 al Bartrina de Reus
Sílvia Sagalà
,
26/01/2016
Espectacles
Segur que us heu fet un fart de veure’l en sèries de televisió o dalt dels escenaris interpretant tota mena de papers. És de Reus i ja fa anys que fa vida a Barcelona i, tot i que intenta baixar sempre que pot, entre la feina i la família li costa trobar moments per escapar-se. Aquest dissabte sí que vindrà perquè fa parada al Bartrina en un dels primers "bolos" que es fan d’‘El test’. L’actor es posa aquesta vegada a la pell del Toni, l’amfitrió del sopar en que succeeix tota l’acció i el responsable del plantejament del test.
"Reus sempre ha tingut un alt nivell cultural. Fins fa ben poc era el baluard de la cultura de les terres del sud, però penso que potser els administradors de la cultura s'han adormit una mica aquests darrers anys amb crisi inclosa"
Què preferiríeu? 100 mil euros ara mateix, o un milió d’aquí a 10 anys? Aquest dilema tan senzill però complex al mateix temps serveix com a punt de partida a Jordi Vallejo per reflexionar a ‘El test’ sobre els valors existencials. La decisió l’ha de prendre un matrimoni amb problemes econòmics quan un amic de la parella els planteja el test de personalitat que ha elaborat la seva companya. A més del reusenc, Dolo Beltran, Mima Riera i David Vent donen vida a aquesta comèdia dirigida per Cristina Clemente. Tot i que l’estrena oficial no es farà fins a finals de febrer a la Sala Muntaner de Barcelona, abans, per perdre la por, passen per Viladecans, Riudoms, Reus, Cervera i el Prat. 
 
- Vivim en un món marcat per la immediatesa. David Bagés és dels que vol les coses d’ara per ara o dels que té paciència a l'hora d’assolir els seus objectius?
La veritat és que depèn de què es tracti. Hi ha coses que no es poden fer esperar i les has de fer només pensar-les, com mostren al seu pendó les calaveres de Verges a la processó: lo temps és breu. En canvi hi ha coses per les quals la pressa és un enemic, per exemple, ja saps que diuen que la venjança és un plat que se serveix fred.
 
- Més enllà del dilema de "la pregunta", quin missatge ens vol fer arribar l’autor?
Crec que l'autor el que fa és posar als personatges en una situació extrema. El dilema no tan sols els planteja haver de mullar-se en referència als diners sinó que els planteja també un dilema existencial.
 
- Completa la frase. Els diners...
Els diners... no es mengen.
 
- ‘El test’ és la primera obra que escriu Jaume Vallejo, com el vas conèixer? Què et va seduir d’aquest text?
Hi ha diverses coses que em van seduir de la producció. A Vallejo no el coneixia però sempre m'han interessat els autors joves del nostre país i crec que s’ha de fer un esforç perquè surtin els seus textos dels calaixos i portar-los als escenaris. També em motivava el fet de treballar amb la Cristina Clemente una directora que ja feia anys que ens anaven al darrere i al final hem aconseguit trobar-nos en aquesta producció. Pel que fa a l'equip d'actors, amb la Mima no hi havia treballat mai però amb la Dolo i el David sí i em venia molt de gust tornar-hi.
 
- Esteu de preestrenes, com van els nervis?
Aquest cap de setmana vam actuar a Riudoms, era el segon cop que fèiem l'obra davant públic i la resposta, com a Viladecans, va ser molt satisfactòria. És una obra on la gent s'ho passa bé i reflexiona. Per cert, jo aquestes actuacions no les considero prèvies sinó bolos.
 

 
- Fa pocs dies ja et vam veure a Reus protagonitzant ‘Vilafranca’. En quins altres projectes estàs treballant ara mateix?
De moment no puc avançar res. Estic valorant diversos projectes per la temporada vinent però encara no hi ha res concret.
 
- Què ha de tenir un paper per què l’acceptis?
Ha de ser un personatge que tingui una evolució dramàtica dintre del projecte. I si a més a més el projecte té una opinió social o política... hem fet diana!
 
- Et tornarem a veure aviat a la petita o a la gran pantalla?
La meva carrera sempre ha estat lligada a l'audiovisual i segur que hi tornaré a aparèixer. Ara mateix estic present a la pel·lícula 'Barcelona nit d'hivern' i estic gravant un capítol de la segona temporada de la sèrie 'Cites'.
 
- Joan Antón Balló o Amadeu Cabanilles?
Cadascun d'ells m'ha aportat les seves coses. Del que estic més cofoi i satisfet és del fet que havent creat dos personatges perillosos, tots dos tenien la seva pròpia entitat.
 
- Fem balanç. Si mires enrere estàs satisfet amb la feina feta? 
Sí, estic molt content amb la feina feta. He tingut la sort de poder viure de la meva feina i, fins i tot, he pogut formar una família. També he conegut gent estupenda de la meva professió, gent que m'ha ensenyat moltes coses i no només de la feina sinó de la vida. 
 
- I d'aquí a 10 anys, què t'agradaria estar fent? 
D'aquí a 10 anys espero estar més o menys igual, interpretant personatges complexos i amb una família ben alimentada.
 
- Ets reusenc però ja fa anys que vius a Barcelona, quina relació mantens amb la teva ciutat natal? 
Jo em considero un RTV i sempre que puc en faig proselitisme, però malauradament no baixo a Reus tot el que voldria; la feina i altres activitats i compromisos familiars no m'ho permeten. M'estimo molt Reus tot i que últimament dubto que l'estimació sigui recíproca.
 
- Com veus Reus en l'àmbit cultural?
Crec que Reus sempre ha tingut un alt nivell cultural. Fins fa ben poc era el baluard de la cultura de les terres del sud, però penso que potser els administradors de la cultura s'han adormit una mica aquests darrers anys amb crisi inclosa. Si no hi posem remei, la gent de les comarques escolliran altres poblacions per poder gaudir dels espectacles. O sigui que ull viu!
 
- Per últim, què t’agrada fer quan surts de casa?
Durant les meves estones de lleure el que m'agrada fer és estar amb la meva família gaudint del dia, sigui on sigui. Si estic amb ells, estic bé.
 
 
I com sempre acabem l'entrevista demanant al convidat que ens digui quines són les seves 5 cançons de capçalera. En aquest cas, el David ens les ha volgut explicar: 
"Que difícil això de les cançons de capçalera, jo sóc absolutament eclèctic musicalment parlant i un gran consumidor de música per tant se’m fa molt complicat escollir només 5 cançons perquè me’n deixaré 1.000 més al calaix, però ho intentaré. Sense cap mena de dubte no hi pot faltar una cançó de La Polla Records. N'hi ha moltes que m'agraden però posarem la de 'Maigenerasion'. Mira, en posaré una de l'Ovidi, 'La cançó de les balances' per exemple. Últimament a casa escoltem molt Txarango, per tant en posaré una: 'La dansa del vestit'. També una cançó que fa anys que m'acompanya del Vinicius de Moraes, 'Samba em preludio'. I, per últim, en posaré una de clàssica, per exemple de Beethoven, la 'Sonata Número 8 en Do menor, la 'patètica''".
 

 

 

Més informació: 

'El test' amb David Bagés, Dolo Beltran, Mima Riera i David Vent
Dissabte 30 de gener, 21 h 
Teatre Bartrina de Reus

 

A

També et pot interessar