FITT

Foto: 

Cedida
Rodrigo Cuevas

Els 10 espectacles del FITT Noves Dramatúrgies

Del 2 al 5 de setembre, Tarragona serà un centre d'activitat teatral contemporània
Surtdecasa Camp
,
26/08/2020
Espectacles
Enguany, l’objectiu del FITT Noves Dramatúrgies ha estat fer el possible per mantenir la cita cultural amb la ciutat de Tarragona, seguint les mesures de prevenció i contribuint a la reactivació cultural el més aviat possible. Ens trobem en una situació excepcional i ara, més que mai, necessitem cultura. Propostes des de casa, aforaments reduïts i espectacles individualitzats són les claus per celebrar el Festival Internacional de Teatre de Tarragona adaptat a les mesures de prevenció. El festival que se celebrarà del 2 al 5 de setembre a Tarragona és un centre de referència teatral contemporània on moltes companyies presenten el seu espectacle per primer cop a casa nostra. Autors contemporanis ens parlen, a través de l’art, d’allò que els inquieta. Creadors que conviden al públic a establir noves relacions amb el teatre. A redescobrir-lo. Us hem destacat les millors propostes d'enguany:

1. 'We're not Penelope. Sobre la fidelidad'
Vucciria Teatro/Estigma/Producción Fondazione Teatro di Napoli - Teatro Bellini (Itàlia / España / Portugal)
Funcionaria per a nosaltres, com va funcionar per a Penèlope, esperar al nostre “Ulisses” durant quaranta anys? A partir d’aquesta premissa, l’obra ens planteja què és l’amor avui en dia i què vol dir, actualment, la paraula fidelitat. És diferent després de la segona guerra mundial? Després d’internet? Després de l’11 de setembre? Després de Tinder i Grindr? Penélope esperaria Ulisses si naixés en la dècada de 1980? Tornaria a fer i desfer el seu tapís totes les nits? L’únic sistema de fidelitat possible reconegut per la nostra societat és el de la parella monògama?
> Quan? Dissabte 5 de setembre a les 19h al Teatre Tarragona
> Més informació

2. Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria
Glòria Ribera (Catalunya)
Què passaria si un dia les drogues més perilloses, les més perjudicials i addictives fossin no solament legals i assequibles sinó també subministrades als més dèbils? Estudis revelen que prendre llet de vaca podria ser més perjudicial per a la salut que la cocaïna; tanmateix les vedettes només cantaven per a una de les drogues blanques. A ‘Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria’ la investigació se centra en la llet de vaca com a sedant de les masses i les seves emocions a través del cuplet, el tango, el fandanguillo, el foxtrot i el pasodoble.
> Quan? Divendres 4 de setembre 21:30h al Teatre Metropol
> Més informació

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1

 


3. Malditas plumas
Cia. Sol Picó (València)
El que passa de nit es queda a la nit… En un ambient subterrani, vagament clandestí, “underground” per definició, en el que és possible gestar llenguatges transgressors. En aquesta peça, inspirant-se en el popular gènere de revista, la Sol Picó fa una picada d’ull al Paral·lel del anys vint, per a descobrir-nos un cabaret futurista, una “comunitat de desperfecte”, en el que ens parlarà de la fosca condició de l’ésser humà i de les seves pors i degradació… sempre amb humor. Caos i lluentons. Plomes i pell de gallina.
> Quan? Dissabte 5 de setembre a les 21:30h al Teatre Metropol
> Més informació

4. Légende
Romain Teule (França/Brasil)
'Légende' és un projecte que s’apropia dels codis d’una conferència per parlar sobre què comparteixen tots els idiomes. Pren de punt de partida l’estudi del fictici ‘llenguatge dels ocells’ i les preguntes que aquest estudi genera. 'Légende' és un intent d’endinsar-nos en el món de les paraules, de jugar amb elles i qüestionar-les. Quins són els seus poders? En què fallen? Una paraula com a espectacle.
> Quan? Divendres 4 de setembre a les  17h i 19h) al Caixaforum de Tarragona
> Més informació

5. Pasos largos
Cia. Coriolis (Uruguai)
Una dona i tres vestits que es transformen a escena consignen tres passos -tres moments- en la vida d’un personatge. De la poesia a l’humor àcid, la sensibilitat travessa temes profunds i comuns, com la vida en parella, la vellesa i els vincles; a través d’un llenguatge original que trenca el motlle de la comunicació tradicional. L’espectacle pren el mil·lenari art dels titelles, i mitjançant un exhaustiu treball d’experimentació el porta pel camí de la innovació i la mixtura per sorprendre a cada moment degut a la seva versatilitat tècnica, que inclou titelles de boca i objectes, objectivació del cos, així com armat i desarmat a partir d’una cosa tan simple com un vestit o un full de paper.
> Quan? Dijous 3 de setembre a les 21:30h al Teatre Metropol
> Més informació

 


6. Alone together 
Joana Brabo (Illes Balears)
Una experiència poètica i sensorial sobre l’ansietat i el deixar de fumar. Situacions comunes i quotidianes on l’ansietat, les relacions abusives, la pertinença, el femení i el deixar de fumar es converteixen en el fil conductor de les històries que s’entrellacen en vertiginosa prosa poètica. Joana Brabo relatant, exposant, revelant, confessant i activant sons des d’una petita taula d’operacions ens convida a un trepidant passeig per diferents realitats. Cordeu-vos els cinturons que ens n'anem de viatge! És un espectacle accessible per persones amb diversitat funcional visual.
> Quan? Dijous 3 de setembre de 19h (espai per confirmar)
> Més informació

7. The dreamers
Raquel Moron (Catalunya)
The dreamers són joves que han arribat com a menors i sols a Catalunya des de l’altra banda del Mediterrani. Cadascun d’ells té una història que ens explicaran en entrar a la casa-instal·lació que ells mateixos han ideat a partir de la casa que han deixat enrere, la que estan construint i la que volen projectar. Cada experiència és única. Entrar dins permetrà compartir no només un espai i un temps determinats amb un dels joves, sinó també conèixer les il·lusions i les esperances que els han portat fins aquí. Traspassar el llindar de la porta suposarà viure en primera persona, convertir-nos en còmplices de les seves històries. La instal·lació es presenta com una forma poètica i sensorial que pretén donar visibilitat a la seva situació. Aforament per funció limitat a 12 persones.
> Quan? Dijous 3, divendres 4, dissabte 5 de setembre a les 12h, 13:30h, 17:30h al Pati Escola Pau Delclòs
> Més informació

8. Trópico de Covadonga
Rodrigo Cuevas (Astúries)
Després de l’èxit de la seva anterior gira per tot el país, l’artista més inclassificable de moment ens presenta el seu nou espectacle. Agitació folklòrica i electrònica, divisme de camp i humor, erotisme elegant, hedonisme, celebració dels drets innegociables, belles coreografies contemporànies, una posada en escena que uneix elements vintage juntament amb vídeo projeccions i un vestuari que, una vegada més, no deixa ningú indiferent es conjuguen en una fórmula que a tothom li agradaria clonar però que ningú, excepte ell, sap com.
> Quan? Dimecres 2 de setembre a les 21:30h al Teatre Metropol
> Més informació

9. No es la boca la que va a la cuchara sino la cuchara la que va a la boca
Cia. Caí (Madrid)
Em sentia com una ceba amb moltes capes asfixiada dins d’una bombolla just abans de ser petada. Escoltava al meu voltant infinitat de comentaris sobre com estava de bonica… jo em sentia ridícula. No vaig fer la comunió. Els nens de la meva classe deien que quan morís aniria directa als llimbs. Em pregunto si en els llimbs em deixaran tocar la trompeta.
> Quan? Dimecres 2 de setembre a les 19 hores a la Plaça Sant Joan Baptista
> Més informació

10. Que se la mengin els coloms (i la portin a casa)
Glòria Granell Barberà (Catalunya)
En plena pandèmia de la Covid-19, l’Abel rep una trucada inesperada. És al peu d’unes escales, a la ciutat de Tarragona, sota un fanal amb dues boles rodones que semblen llunes plenes. No és que un fanal sigui indigne de la mort, res ni ningú és indigne de la mort. Tampoc de la vida. Però quan arribi al capdamunt veurà el mar des d’una perspectiva inigualable. Que se la mengin els coloms (i la portin a casa) és la història dels qui lluiten per dignificar la vida i humanitzar la mort. Una experiència immersiva que escorcolla els abismes de la ciutat, la marca invisible dels qui salten. Un ritual per acomiadar-nos de tot el que hem perdut i honrar el silenci del món. El silenci dels que no podran dir mai més res, dels qui moren sols, dels qui tornen a casa.
> Quan? Del dimecres 2 al 5 de setembre (a l’hora que vulguis) al Carrer Baixada del Toro a l’alçada del núm. 43
> Més informació

A

També et pot interessar