Pessebre dels Estels

Foto: 

Cedida

El Pessebre dels Estels s’avança a Nadal

Les tradicionals representacions a la Masia de Castelló arriben a la 26a edició i amplien l’horari
Surtdecasa
,
04/12/2023
Espectacles
Uns dies abans de les vacances de Nadal, la Masia de Castelló, al terme de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, viatja en el temps i els carrers del petit poble recuperen la vida d’antany amb l’inici de les representacions del Pessebre dels Estels, una cita ineludible des de fa més de vint-i-cinc anys.

Més de quaranta escenaris costumistes d’escenes bíbliques i de representacions d’oficis antics (forner, fuster, barber, matalasser, bugader, etc.) que s’exercien als pobles de muntanya, com és el cas de Castelló, tornen a omplir un any més de vida aquest petit nucli deshabitat del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. El Pessebre dels Estels, que organitza l’Associació Masia de Castelló tornarà enguany els dies 8, 9, 16 i 17 de desembre per celebrar la seva vint-i-sisena edició, que mantindrà el recorregut únic, per grups i amb franges horàries perquè tothom pugui veure les més de quaranta escenes que el conformen en un sentit ordenat.

Una de les novetats d’aquesta edició és l’ampliació d’horari, ja que les representacions començaran a les cinc de la tarda amb la voluntat d’acostar el Pessebre dels Estels a les famílies amb infants més petits. També s’augmentarà en un passi diari les representacions fins a arribar a les sis. D’aquesta manera, l’accés al pessebre serà cada mitja hora. El primer serà a les 17h i l’últim, a les 19:30h. En el moment de comprar les entrades es podrà escollir el passi al qual es vol assistir. L’altra novetat és que, en aquesta edició, s’ha previst que les mil primeres entrades tinguin un preu de 10 euros per als adults i de 6 euros per als infants.

 


L’Associació Masia de Castelló va posar en marxa fa vint-i-sis edicions el primer Pessebre dels Estels, un estímul que serveix per dinamitzar la vida cultural de Castelló i treballar per la seva recuperació patrimonial. La seva trajectòria, amb el pas dels anys, l’han portat a ser un dels pessebres vivents de referència d’arreu de Catalunya i que cada mes de desembre aplega milers de visitants.

Concurs a les xarxes socials
Un any més, la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant torna a convocar un concurs de fotografia a Instagram amb motiu del pessebre. Es tracta de la setena edició d'aquesta iniciativa que vincula el pessebre en el seu marc natural i arquitectònic únic i potencia la difusió de les escenes a través d’aquesta xarxa social. El premi consisteix en una nit d’allotjament amb esmorzar a l’hotel La Figuerola amb dinar de menú degustació al restaurant El Safareig i accés a la piscina lúdica per a dues persones.

Més informació: 

A

També et pot interessar