Carlota Moragas
,
10/07/2014
Espectacles

Reus, capital del claqué

La ciutat acull del 10 al 12 de juliol la 26a Nit de Claqué

Foto: 

Cedida

L’any passat ja ressenyàvem en aquesta mateixa plataforma la Nit de Claqué de Reus. En aquell article repassàvem els orígens de la mostra amb motiu del seu 25è aniversari. Enguany, la Nit de Claqué demostra que té força per continuar acostant l’art del “tap dance” a la ciutat.

En aquesta ocasió ho farà amb tres grans espectacles: 'ExhiBIT', de Rubén Pérez, Laia Molins i Txus Eguilaz, una 'Mostra de claqué d’aquí' on participaran grups de dansa de la comarca del Baix Camp i 'Cambuyón', la cirereta del pastís, presentat per ballarins de claqué com Jep Melendez i Rubén Sánchez i per les ballarines de Hip Hop i components de Brodas Bros, Berta i Clara Pons. La representació d’aquestes obres es complementarà amb dues masterclass impartides per Sharon Lavi, reconegut ballarí i coreògraf de claqué.

Si us acosteu dissabte al vespre al Teatre Bartrina, podreu gaudir de la riquesa del claqué en tant que disciplina artística que va més enllà de la dansa. I és que el claqué és dansa, però també és música, i qui aconsegueix coordinar el so que emeten les claquetes amb el virtuosisme que només la destresa tècnica i artística donen al ballarí es converteix en una autèntica revolució sobre l’escenari. A 'Cambuyón', pero, els espectadors no hi trobaran només ballarins de claqué. Aquesta modalitat, com ho han fet altres abans, ha sabut veure que obrir-se a la interacció amb altres disciplines pot enriquir allò que ja és estèticament bell i fer-ho encara més atractiu; és per això que es combina en aquest espectacle amb el hip hop, la percussió corporal o la dansa sobre la sorra. A través de set personatges 'Cambuyón' ens vol acostar al mar, a aquest mar que ens uneix a tots i que representa la convivència entre diferents cultures que, aquí, encarnen els diferents estils de dansa presentats.

Si passegeu per Reus aquests dies o si simplement teniu ganes de sortir de casa, no us perdeu la Nit de Claqué, ni l’oportunitat de veure els qui un dia, de ben segur, sortiran al llibre del 50è aniversari del certamen.

Actes en el marc de la 26a Nit de Claqué

Dijous 10 de juliol
'ExhiBIT', espectacle familiar de claqué presentat per Rubén Pérez, Laia Molins i Txus Eguilaz.
Plaça Evarist i Fabregas (Pallol) a les 18h.

Divendres 11 de juliol
'Mostra de claqué d'aquí', diferents estils i nivells de claqué.
La Palma a les 22h.

Divendres 11 i dissabte 12 de juliol
Classes amb Sharon Lavi a l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis Fraga de 12h a 13:30h nivell intermig; i de 13:30h a 15h. nivell intermig-avançat.
Preu 30€

Dissabte 12 de juliol
'Cambuyón', barreja de danses de percussió i danses urbanes.
Teatre Bartrina a les 21h, entrada 10€ a la taquilla del Teatre Bartrina cada dia de 18h a 20h i el mateix dia de l’espectacle fins a una hora abans.    

--

26a Nit de Claqué
Del 10 al 12 de juliol
Reus

 

També et pot interessar