Tarraco Viva

Foto: 

Tarraco Viva
Cada any, Tarraco Viva proposa un viatge a milers d'anys enrera

Retorn a Grècia

Del 15 al 28 de maig, el festival Tarraco Viva posa la mirada en la pernada de l’imperi hel·lènic i la seva relació amb Roma
Agnès Llorens
,
03/05/2017
Espectacles
El bo i millor de l’antiga Grècia acampa en terres tarragonines. La 19a edició del Festival Tarraco Viva inclou més de 430 actes amb la relació entre dues de les civilitzacions més importants de la història clàssica com són Grècia i Roma com a eix principal. Una nova edició del festival de recreació històrica més important de les comarques tarragonines que creix any rere any.
"El festival suma fins a 430 actes, des de recreacions històriques fins a activitats científiques de caràcter familiar, propostes gastronòmiques, espectacles, tallers, mercats temàtics i conferències"

“L’antiga Grècia és important, perquè per primer cop, els homes es van atrevir a situar l’home al centre del món, com molts més anys després ho faria la Il·lustració”. Qui parla és el director del Festival Tarraco Viva, Magí Seritjol, que aquests dies ultima els detalls de la 19a edició d’aquesta cita que cada any reuneix propostes culturals, lúdiques i gastronòmiques amb un únic objectiu: acostar la història i fer-la reviure a l’espectador. 

Després de l’edició del 2016 -dedicada als misteris de l’Egipte faraònic- enguany la cita amb la història ens acosta a Grècia i, del 15 al 28 de maig, el festival oferirà més de 430 actes que tindran com a eix principal la relació entre dues de les civilitzacions més importants de la història clàssica com són Grècia i Roma. 

  • imatge de control 1per1

L’emperador romà Adrià també tindrà un paper rellevant. La figura d’aquest dirigent -que l’any 117 dC va pujar al tron i cinc anys més tard va visitar Tàrraco- apareix al cartell d’enguany ja que era, en paraules de Seritjol, “un dels governants de la civilització romana més hel·lènics”. Segons confirma l’organització del festival, el menyspreu que Adrià va rebre per part de Roma després de la seva mort contrasta amb la gran estima i popularitat que va generar a Grècia i tota la zona oriental de l'Imperi. La raó probablement resideix en la seva afecció a la cultura grega, fília que va evidenciar durant els seus viatges.

En total, el festival suma fins a 430 actes, que apleguen fins a un millar de col·laboradors que fan possible una carta extensa d’activitats per a tots els gustos, des de recreacions històriques fins a activitats científiques de caràcter familiar, propostes gastronòmiques, espectacles que entronquen amb la tradició teatral, propostes de creativitat manual, mercats temàtics i conferències. Enguany, a més a més, la trobada posa de relleu el seu esperit territorial, ja que enguany comptarà amb la complicitat d’Altafulla, Cambrils, Falset i Vila-rodona, que acolliran diverses activitats del programa

Del total d’activitats previstes, destaca la cloenda -prevista pel diumenge 28 de maig- on es farà una reflexió entorn dels ‘Alcaldes de Tàrraco, emperadors de Roma’ que s’esdevenia a El Gran Fòrum Provincial de Tàrraco, un dels espais més grans construïts mai en època romana. Us ho perdreu?

Més informació: 

A

També et pot interessar