Exposició 'Mediterrani. El nostre mar, com mai l’has vist’

Foto: 

Cedida
La mostra us permetrà viatjar, literalment, fins al fons del mar.

El difícil equilibri d’un mar entre terres

Ara que arriba el bon temps, acosteu-vos fins al CaixaForum de Tarragona per a remullar-vos en l’exposició sobre el Mediterrani que s’hi exposa
Agnès Llorens
,
30/04/2017
Família
Atrapat entre terres, confinat entre països amb caràcter i costes úniques de les quals s’escriu des de fa milions d’anys. El Mediterrani és un mar que marca el nostre caràcter, la nostra cultura i les nostres estones d’oci, però som prou conscients de les seves característiques per tal de preservar-lo i tenir-ne cura? Aquesta i altres reflexions basteixen la mostra ‘Mediterrani. El nostre mar, com mai l’has vist’, una mostra que es pot visitar fins al 30 de juliol. Preparats per a la immersió?
"El mar és l'eix conductor de la mostra, que aporta dades que aprofundeixen en la sostenibilitat i l'equilibri"

El veiem cada dia, en gaudim, protagonitza estius i caps de setmana, però, què en sabem realment del mar Mediterrani? Som prou conscients de les seves característiques per preservar-lo i tenir-ne cura? Aquestes són algunes de les preguntes que planteja la mostra ‘Mediterrani. El nostre mar com mai l'has vist', una oportunitat amb caràcter didàctic que permet la reflexió sobre el present i futur del nostre mar. 

L'exposició parteix del fet que la clau de volta de l'equilibri del Mediterrani depèn de l'entrada d'aigua provinent de l'oceà que aporta l'estret de Gibraltar, una entrada natural que permet garantir el seu equilibri natural i evitar que s'assequi. El delicat equilibri sobre el qual se sustenta el mar és l'eix conductor de la mostra, que aporta dades tècniques que aprofundeixen en àrees com la sostenibilitat i l'equilibri. 

  • imatge de control 1per1

Quan el visitant s'endinsa a les instal·lacions del CaixaForum entra, literalment, al fons del mar. La il·luminació i els panells explicatius -dominats per diferents colors de blau- faciliten la immersió per obrir una porta a la reflexió sobre la relació dels humans amb els mars i oceans i sobre com cal actuar davant de fets objectius com la superpoblació de les costes i la limitada capacitat de renovació del Mediterrani, actualment un dels mars amb uns nivells de contaminació i d'espècies en perill d'extinció dels més alts del món. 

La mostra es pot gaudir fins al pròxim 30 de juliol i s'han planificat tot tipus d'activitats paral·leles per a tots aquells que desitgin aprofitar-la al màxim. Per exemple, els pròxims dies 6 i 7 de maig, en diferents sessions, la mostra proposa a tots els membres de la família una activitat que permetrà experimentar les sensacions dels exploradors marins quan exploren la riquesa dels oceans i els seus secrets. Bon bany! 

Més informació: 

Web del CaixaForum Tarragona 

Horari: 
De dilluns a divendres, de 9 a 21h
Dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 14h i de 16 a 21h

A

També et pot interessar