Bla Bla

Foto: 

Facebook Bla Bla

Un cap de setmana de conte a Vallfogona de Riucorb

El poble de la Conca s'omple l'11 i 12 de juliol d'activitats per a grans i petits de la mà del Bla Bla Festival de Contes
Anna Cabeza
,
09/07/2014
Família
Ni música ni teatre. Vallfogona de Riucorb, al nord de la Conca de Barberà, s’endinsa aquest cap de setmana en un festival on els contes de tota la vida són els autèntics protagonistes en un entorn que també és de conte.

El Bla Bla, tal i com s’anomena aquest original festival, ja fa sis anys que camina. Un grup de veïns del poble van engegar aquesta iniciativa per recuperar la màgia que tots hem viscut de quan s’explicaven contes a la vora del foc o en ple carrer. “Som pocs i amb pocs recursos però ho aconseguim. El millor és veure la gent contenta i gaudint de la festa”, destaca la Núria, una de les organitzadores del certamen.

La cita també serveix per retre homenatge a la figura del rector de Vallfogona, que va ser un important poeta català de principis del segle XVII. Com el seu nom indica, el que va ser el mossèn del poble es va convertir en un autèntic personatge de conte, gràcies a la seva picardia i humor. Joan Amades el recorda en molts contes i molts altres contes populars s’han inspirat en les seves històries, que de manera innovadora parlaven de l’erotisme i estaven plenes de sàtires.

Enguany el Bla Bla manté l’essència del festival i aposta per una programació variada on grans i petits puguin gaudir del bonic art de la narrativa oral als carrers i places de Vallfogona. La cita, com cada any, és perfecta per passar el dia en família i amb els més petits, i a la nit té espectacles de poesia i contes per adults.

El festival, que compta amb l’ajuda de l’Ajuntament i la Diputació de Tarragona, arrenca el divendres amb en Josep Pedrals i el seu espectacle poètic Esma. El dissabte al migdia hi haurà un espectacle amb la contista Núria Crosas, que farà viatjar a petits i grans a la llunyana Rússia amb contes de Tolstoi i contes populars d’aquest país.

El dissabte a les 18h hi haurà un dels espectacles més populars del Bla Bla, la Cercavila del Conte, on s’anirà rondant pel poble i parant en places i racons pintorescos i decorats expressament amb catifes i guirlandes per escoltar nous contes. Durant el passeig hi haurà grallers i capgrossos i, com és tradició, els més menuts poden disfressar-se dels seus personatges predilectes de conte per fer més divertida l’estona. A més, a la nit el Bla Bla tindrà l’espectacle 'Conte contat...' del narrador oral Joan Boher, amb contes que han marcat la nostra infància amb tocs d’humor i picardia.

Lluny de voler ser un festival massiu, el Bla Bla afronta una nova edició amb tota la il·lusió que els nens tornin a omplir els carrers del poble i grans i petits es deixin endur, almenys durant dos dies, per la màgia dels contes, llegendes i rondalles.

--

Bla Bla Festival de Contes 2014
Dies 11 i 12 de juliol
Diversos espais, Vallfogona de Riucorb

A

També et pot interessar