Santa Teca

Foto: 

Cedida
Vistes des del Castell Monestir d'Escornalbou

Els 6 imperdibles del Santa Teca al Castell Monestir d'Escornalbou

Els dies 13 i 14 de juliol torna la gastronomia emocional i la cultura de proximitat i d'avantguarda
Surtdecasa Camp
,
08/07/2019
Fires i festes
La gastronomia emocional i la cultura de proximitat i avantguarda ompliran el Castell Monestir d’Escornalbou per cinquè any consecutiu dins d’una iniciativa pionera al país que recupera el patrimoni arquitectònic i històric i el vincula amb la gastronomia i la cultura, posant l’accent en la qualitat, la proximitat, l’ecologia i la sostenibilitat. Els dies 13 i 14 de juliol s'han programat un seguit d'activitats en horari de migdia, tarda i nit. Us detallem allò més destacat en aquests sis punts.

1. Mercat en un espai històric
El Mercat de Territori obrirà dissabte i diumenge des de les 12h fins a la mitjanit. L’entrada al recinte no té cap cost, però sí que cal pagar els tastos, que inclouran algunes activitats com el brindis al sol o el tast de cervesa i formatge. De fet, només entrar en el recinte ja es podrà fer un viatge en el temps. El Castell Monestir d’Escornalbou endinsa el visitant en una època en què la burgesia benestant va habilitar antics edificis històrics per convertir-los en les seves residències. Així, el 1911, Eduard Toda, antropòleg, escriptor i historiador, va comprar l'antic monestir de Sant Miquel d'Escornalbou i el va restaurar amb total llibertat. Allà, s’hi van reunir les principals figures de la Renaixença convidades per Toda. Escornalbou es relaciona amb el tipus de pedra, bàsicament sorrenca, que constitueix la muntanya, atès que és idònia per esmolar i escornar. Als pobles del voltant, però, circula la història que el nom prové de la forma de la muntanya, que seria similar a la de la banya d’un bou

2. Música eclèctica per tots els gustos
S'han programat concerts durant tot el cap de setmana, en horari de vermut, horari de tarda i horari de nit. Entre les actuacions musicals hi haurà la de Ferran Palau la nit de dissabte i de Joan Colomo la nit de diumenge. Els concerts de vermut estaran protagonitzats per la Sílvia Tomàs en dissabte i el grup Sommeliers en diumenge. A banda, les tardes seran el moment per Dopamine i Maurice Gené. Ara bé, la música també estarà present amb el concert familiar i la literatura i música de Joan Rioné. Una programació eclèctica per atraure a públics diversos amb ganes de fer nous descobriments musicals.

3. Vi i paisatge en format artístic
El vi i el paisatge seran protagonistes també de les projeccions que tindran lloc durant tot el cap de setmana, entre la que destaca dissabte 'Le Guerre du vin', que se situa en els anys 60 i 70, quan els viticultors del sud de França es van convertir en habituals dels telenotícies per haver-se aixecat en armes en allò que es va conèixer com la Revolució dels Comitès d’accions vinícoles. Quan es comenci a fer fosc, dissabte s'ha programat un espectacle astronòmic titulat 'Mil cent i un estels' al Camp de Tir que és un mirador únic al Camp de Tarragona amb vistes al Mediterrani. Entre les activitats, cal destacar també les passejades literàries que tindran en compte l'entorn i el món del vi.

  • imatge de control 1per1


El mercat gratuït d'Escornalbou

4. Exposicions en espais carregats de passat
Durant tot el cap de setmana s’han programat exposicions en diferents espais del Castell Monestir d’Escornalbou. Els artistes convidats són el pintor Rai Escalé (cripta), la ceramista Gemma Molero (camí dels frares), l’arquitecta Elisenda Rosàs (sala capitular), Gaudí Inspiration (església) i Orion Leim (altar). Una bona manera de descobrir els diferents espais que estaran oberts durant els dos dies i que acolliran l'obra d'aquests artistes.

5. Gastronomia slow i tastos
A nivell gastronòmic, es comptarà amb la participació del Restaurant Quinoa de Falset, especialitzat en slow food, i les verdures fresques d’estiu de “I un rave”. No hi faltaran els vins ecològics de les comarques de Tarragona com tampoc les activitats poètiques i ancestrals per brindar amb la posta de sol. Una quinzena de cellers fidels a la cita de les Denominacions d'Origen del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

6. Tallers i converses sobre el món del vi
Hi haurà tallers de dos dies de durada, participatius i constructius, que permetran recrear les màscares que envolten l’emblemàtic castell i que Eduard Toda feia servir com a protecció. Hi haurà tallers de vímit i de construcció de capgrossos tant dissabte com diumenge en horari de matí. A més, com és habitual, hi haurà també diferents espais més formals o informals dedicats a comentar la situació del món del vi i com és la vida d'aquells que es dediquen a fer vi al nostre territori.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Web Santa Teca
Facebook Santa Teca

A

També et pot interessar