Foto: 

Fira de l'avellana de riudoms

Al Camp som terra d'avellanes

Del 8 al 10 d'agost Riudoms celebra la 34a Fira de l'Avellana
Surtdecasa Camp
,
05/08/2014
Fires i festes
Remuntem-nos al 1599. Ja ha passat molt de temps des d'aquell any però hi ha coses que no han canviat. A l'Estat també hi regnava un Felip, en aquest cas Felip II. I a Riudoms s'hi celebrava la 1a fira de Sant Llorenç, que enguany ja compleix el seu 415è aniversari. Sí sí, ho heu llegit bé, 415 anys d'història! I és que la de Sant Llorenç de Riudoms és una de les fires més antigues de Catalunya que omplen el recinte firal d'exposicions, mostres i tastos de productes de la terra amb un protagonista destacat per sobre de la resta: l'avellana. Crua, torrada, garrapinyada, picada dins una salsa, o formant part del menjar blanc, en un turró o en panallets. El que queda clar és que al Camp de Tarragona som molt de l'avellana.

A continuació us parlem d'alguns dels actes que podeu trobar en aquesta edició. El tret de sortida de la 34a Fira de l'Avellana i la 415a Fira de Sant Llorenç serà divendres 8 a les 20:30h al Casal Riudomenc amb el tradicional tall de cinta i la visita de les autoritats al recinte firal. Al cap d'una hora, a les 21:30h, els més esportistes us podreu calçar les bambes i participar a la 9a Caminada nocturna 'Les llàgrimes de Sant Llorenç', un recorregut d'uns 16 quilòmetres fins la Mussara per gaudir de la pluja d'estels. Però si per contra preferiu quedar-vos al poble no patiu, a partir de les 23h hi haurà el 2n Riudoms Avellana Sound amb dj's locals i l'actuació del grup riudomenc Segonamà.

Dissabte l'activitat de la Fira no s'atura. Des de les 18h els assistents podreu tombar entre els diversos espais del recinte firal i gaudir d'exposicions fotogràfiques, projeccions, d'una mostra de playmobils... mentre aneu tastant tota mena de productes elaborats amb aquest fruit sec tan estimat: gelats, xarrups, licors o creps. A més, també a partir de les 18h, es durà a terme una demostració de motos freestyle i de trial al carrer dels Avellaners, i a les 19h els més petits podran fer una passejada amb ponis a càrrec del Club Hípic Julivert i Club Hípic Castells. Quan el sol comenci a caure, serà el torn dels castells amb les actuacions dels Xiquets de Reus i els Xiquets de Vila-seca a les 20:30h dins el mateix recinte de la 34a Fira de l'Avellana.

Curses de portadors de sacs

Però si hi ha un acte que destaca per sobre la resta aquest són les curses de portadors de sacs d'avellanes. El diumenge a partir de les 19:30h començarà la 5a curs femenina de portadores de mig sac d'avellanes, i un cop finalitzada serà el torn de la 30a cursa de portadors de sacs d'avellanes.

Youtube: Riudoms News

I per acomiadar aquesta edició hi haurà el ball de Sant Antoni (20:30h), una cantada d'havaneres (21:30h) i finalment la cloenda (23h) de la 415a Fira de Sant Llorenç i 34a Fira de l'Avellana al Pati de les Escoles.

Així que ja ho sabeu, mengeu avellanes que són bones per la salut!

--

34a Fira de l'Avellana
Dies 8, 9 i 10 d'agost
Riudoms
 

amb els dj’s locals: Pd maCarroni i dJ eriC G G i el grup local SeGona mÀ.  

A

També et pot interessar