Colla Jove de Tarragona

Foto: 

Arnau Martínez
Colla Jove de Tarragona

Els darrers castells del primer tram

Castells a diverses poblacions del Camp de Tarragona que celebren aquest cap de setmana la seva festa major
Arnau Martínez
,
28/07/2017
Fires i festes
Cap de setmana casteller on els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Nois de al Torre en seran els protagonistes ja que les tres formacions fan doblet. No cal perdre de vista la Diada de Santa Anna de Reus que podria veure el primer 4 de 8 amb agulla dels de la camisa avellana. Seran els últims castells del primer tram de temporada ja que amb l’agost s’enceta el segon i el més exigent.

Diada de Santa Anna a Reus

Dissabte 29 a les 18h | Plaça de la Farinera
Brivalls de Cornudella, Margeners de Guissona i Xiquets de Reus
L’entranyable plaça de la Farinera tornarà a veure castells després d’anys ocupada per terrasses de bars i restaurants. Els Xiquets de Reus han escollit aquest espai per celebrar la diada del seu barri i estaran acompanyats dels Margeners de Guissona i dels Brivalls de Cornudella. Els Margeners de Guissona fa força anys que no actuen a la capital del Baix Camp i tot i que ja han fet algun castell de 7 aquest any, a Reus podrien optar pels de 6 i mig. Els Brivalls en canvi sí que no falten mai a la cita i sovint utilitzen aquesta diada per portar els primers castells de 7. Pel que fa a la colla local, la setmana passada no va poder actuar a El Catllar a causa de la pluja i podrien aprofitar aquest dissabte per completar deures que tenen pendents com el 4 de 8 amb el pilar. El 2 de 8 amb folre i el pilar de 7 folrat són dos objectius més que tenen.


Diada d’Estiu a Altafulla

Dissabte 29 a les 18:30h | Plaça dels Vents
Nois de la Torre, Salats de Súria i Castellers d’Altafulla
Altafulla organitza diverses diades al llarg de tot l’estiu i aquest cap de setmana els Castellers d’Altafulla comptaran amb els Salats de Súria i els Nois de la Torre. Els Salats van estrenar el 3 de 7 per la seva festa major, tot just fa dues setmanes, tenint en compte la distància entre Súria i la població del Baix Gaià, a Altafulla bastiran castells de la gamma alta de 6. Els Nois de la Torre es marquen el mateix objectiu que per la Diada del Quadre quan van assolir tres castells de 7 pisos, dos dels quals amb agulla. Els amfitrions volen estrenar el 4 de 7 amb agulla i ajuntar-lo amb el 3 de 7 amb agulla i el 4 de 7, tot dependrà dels últims assajos.

  • imatge de control 1per1


Festa Major de Vila-seca

Dissabte 29 a les 19h | Plaça de l’Església
Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Xiquets de Vila-seca
Interès: es podran veure castells de 9
La setmana passada estaven de festa major a la Pineda i aquesta a Vila-seca i els castells no hi poden faltar. Els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls acompanyaran als Xiquets de Vila-seca a la diada castellera. Les dues colles convidades fan doblet aquest cap de setmana i en principi aquesta és la diada més forta. Els Xiquets de Tarragona pretenen fer la primera tripleta de la temporada, estrenant així el 3 de 9 amb folre. La Colla Vella serà prudent ja que dimecres vinent té Firagost, una de les diades més importants del seu calendari. A Vila-seca podrien optar pels castells de 9, sense descartar el 2 de 9 emmanillat que la setmana passada van haver de desmuntar. Pel que fa als locals, els de Vila-seca volen ajuntar dos castells que ja han fet aquesta temporada, el 3 i el 4 de 7 a més del 2 de 6.


Festa Major de Vilallonga del Camp

Diumenge 30 a les 19h | Plaça de l’Església
Colla Jove Xiquets de Tarragona i Colla Vella dels Xiquets de Valls
Interès: es podran veure castells de 9
Diada a Vilallonga amb el cartell tradicional i amb les dues colles fent doblet. Si la Vella dissabte haurà estat a Vila-seca, la Jove vindrà d’actuar a Vilanova i la Geltrú. La Jove de Tarragona podria dur-hi, com a mínim, un castell de 9 ja que molts castellers de la colla tarragonina són d’aquesta població. També podrien aprofitar per seguir rodant castells de 8 i mig. Els de Valls seguiran amb la tònica de Vila-seca, castells de 9 i de 8 i mig tenint la vista posada en Firagost.


Festa Major de Constantí

Diumenge 30 a les 18:30h | Plaça de l’Església
Xiquets de Tarragona i Nois de la Torre
Aquest cap de setmana també és festa major a Constantí i els castells seran els protagonistes de la tarda de diumenge. Enguany hi actuaran els Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre. Les dues formacions ja hauran tingut diada dissabte, cosa que fa preveure que arrosseguin poques camises. Els de la camisa ratllada aprofitaran per rodar estructures i castellers de tronc, mentre que els Nois de la Torre podrien escollir els castells de 6 i potser algun de 7.

A

També et pot interessar