Castellers de Vilafranca

Foto: 

Lins Griñó
Castellers de Vilafranca

El castell del quadre

La Diada del Pla de la Seu centra l’atenció del cap de setmana casteller: els Castellers de Vilafranca volen fer-hi un castell màxim
Arnau Martínez
,
07/07/2017
Fires i festes
La Colla Vella dels Xiquets de Valls guarda el quadre de quan els rosats van fer el 4 de 9 sense folre a la plaça de les Cols de Tarragona al 1881, una fita històrica que volen repetir els Castellers de Vilafranca aquest cap de setmana. Això sí, uns metres més amunt al Pla de la Seu, als peus de la catedral.

Diada del Pla de la Seu a Tarragona

Dissabte 8 a les 18h | Pla de la Seu de Tarragona
Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca i Xiquets de Tarragona
Interès: es podran veure castells de gamma extra en un lloc de postal com és el Pla de la Seu

La Diada del Pla de la Seu centrarà totes les mirades aquest cap de setmana i és que els Castellers de Vilafranca volen fer un castell de màxima dificultat, el 4 de 9 sense folre. La diada està organitzada pels Xiquets de Tarragona i també comptarà amb els Castellers de Sants. Els verds, a més del 4 de 9 sense folre, colen portar el 3 de 9 amb folre i agulla i la torre de 9, dos castells que ja han descarregat aquesta temporada. Els de Sants estan en un any d’impàs ja que han hagut de renovar bastants components de tronc, però tot i això s’esperen els dos castells bàsics de 9, el 3 i el 4. Els amfitrions podrien estrenar els 9 pisos, enguany van pas a pas i saben que en una diada com aquesta han d’estar al nivell.
 

  • imatge de control 1per1

Diada del barri del Carme a Tarragona

Dissabte 8 a les 18h | Carrer Francesc Bastos de Tarragona
Xiquets del Serrallo i Castellers d’Altafulla

El barri del Carme de Tarragona celebra la seva festivitat i ho fa amb una actuació castellera a càrrec de la colla tarragonina Xiquets del Serrallo i els veïns Castellers d’Altafulla. Els de la camisa blau marí van tenir la seva festa major la setmana passada i van poder aconseguir els seus objectius amb castells de 7 i mig. Aquesta setmana rebaixaran el nivell i s’hauran de conformar amb el 3 de 7. Els d’Altafulla aprofitaran per rodar estructures cara la Diada de les Cultures que acollirà la seva població la setmana vinent.
 

Diada de la Canalla a Cornudella

Diumenge 9 a les 12h | Plaça de la Vila de Cornudella de Montsant
Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Margeners de Guissona i Brivalls de Corudella

A Cornudella de Montsant tenen colla castellera pròpia i al llarg de la temporada organitza diverses diades. Aquest diumenge ha convidat als Castellers de Sant Pere i Sant Pau i als Margeners de Guissona. Aquests últims solen assegurar molt els castells que duen a plaça, per això es preveu que optin pels castells de 6 i de 6 i mig, cal tenir en compte la distància entre Cornudella i Guissona que és un handicap a l’hora d’arrossegar camises. Els de Sant Pere i Sant Pau es marquen com a objectiu les estructures de la gamma alta de 7, però alerta que no descarten un castell de 8, el sostre dels del barri cooperativista. Per la seva banda, els locals volen completar el 2 de 6, el 3 de 7 i el 4 de 6, un bon repertori de castells, tot dependrà de l’últim assaig.

 

Festes del barri Miramar - Les Illes de Vila-seca

Diumenge 9 a les 18:30h | Plaça Miquel Martí i Pol de Vila-seca
Colla Castellera la Bisbal del Penedès, Torraires de Montblanc i Xiquets de Vila-seca

El barri Miramar – Les Illes de Vila-seca també celebra les seves festes aquest cap de setmana i diumenge a la tarda la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès, els Torraires de Montblanc i els Xiquets de Vila-seca en seran els protagonistes. Els anomenats Bous de la Bisbal seguiran amb els castells de 6 i mig com el 2 o el 5 de 6. Els de Montblanc fa dies que no tenen cap actuació i a l’última no es van sortir amb el 5 de 6, per tant aquest seria el principal objectiu. Els de Vila-seca, actuant a casa intentaran fer el millor paper que podria ser el 3 de 7, el 2 de 6 i el 5 de 6, aquest últim dependrà dels últims assajos.

A

També et pot interessar