Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant

Foto: 

Cedida

Els 5 imperdibles del Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant

Del 15 al 17 de setembre tindrà lloc aquesta festa a l’entorn de l’emblemàtic Hospital del Coll de Balaguer
Surtdecasa
,
12/09/2023
Fires i festes
Del 15 al 17 de setembre, a l’entorn de l’emblemàtic Hospital del Coll de Balaguer, se celebrarà el 27è Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant. Amb aquesta festa, l’Hospitalet de l’Infant retornarà un any més a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer, fundat per l’Infant Pere l’any 1344 i avui dia declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble. El Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant està organitzat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Diputació de Tarragona. Us hem destacat allò que no us podeu perdre!

1. Mercat amb un centenar de parades
Un dels aspectes més interessants i vistosos dels mercats és la diversitat de parades que recreen tot l'imaginari de la vida quotidiana de l'època, des de la manera d'alimentar-se fins a les creences o la teologia. En aquesta edició, al voltant de la Plaça Catalunya s’hi instal·laran un centenar de parades, una vintena més que l’any passat, vint de les quals seran locals, on es vendran productes d’artesania, d’alimentació o de teràpies naturals, entre d’altres.

2. Sopar medieval amb foc i música
També tindrà lloc el tradicional sopar medieval del dissabte a la Plaça Berenguer d’Entença, amb un espectacle de foc de Toniton, una companyia de circ que combina diferents disciplines de circ ambientades i recolzades amb elements de foc i efectes pirotècnics. Enguany, com a novetat, aquest àpat començarà més aviat, a les 21:30 hores, amb el primer Concert Acústic, a càrrec de La Torna. 

 


3. Demostració d'oficis i jocs pels infants
A més, com cada any, hi haurà diverses cercaviles musicals i espectacles de carrer gratuïts, tallers i demostració d’oficis per tota la ubicació del Mercat. Hi podrem trobar oficis com llauner, bufador de vidre, fuster, cisteller, picapedrer i encunyador de monedes. A més, també s'ha previst un espai de jocs tradicionals per a la canalla al carrer Estació.

4. Espectacle inaugural
L’espectacle inaugural estarà protagonitzat per La Quinta Forca, Ramón dels boscos, els Bufons del Castell i Krakort el follet, el divendres 15 de setembre a les 18 hores a la Plaça Catalunya.

5. Cloenda del Mercat
La cloenda del Mercat està prevista per al diumenge a les 21:30 hores a la Plaça Berenguer d’Entença i anirà a càrrec del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant, els tabalers i el Cavallet de Mar de Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant. Un fi de festa amb foc i cultura popular per acomiadar-se de la Festa Medieval fins l'any vinent.

A

També et pot interessar