Restaurant a casa

Foto: 

cedida

Aquest cop no surtis de casa

Dos joves emprenedors engeguen un negoci que et porta a casa el menjar de diferents restaurants de Reus
Genís Pena
,
27/01/2015
Menjar i beure
Restaurantacasa.cat ens indica que alguna cosa està canviant a Reus. La fórmula que utilitzen és senzilla i tothom hi està familiaritzat -qui no ha demanat algun cop una pizza a domicili?-, però no era fàcil atrevir-se amb un projecte com aquest en una ciutat no tan gran com Barcelona, que és on acostumen a triomfar aquestes idees. El Sergi Dosaiguas i l’Ivan Gallissà ho van veure clar. Coneixen bé el territori i des d’un primer moment van creure que Reus estava a l’alçada d’una idea tan... bé, per què no dir-ho, moderna. “Tu tries, nosaltres t’ho portem” diu el seu eslògan. Tan fàcil com això. I de moment, sembla que la gent no ho està encaixant gens malament...
“Vam conèixer aquesta idea arran de la meva estada a Madrid” diu el reusenc. El Sergi va pensar que si allà funcionava, per què no provar de copiar i pegar-ho a Reus

Abans que res, cal definir com funciona el mecanisme que acaba portant-te a casa des d’un plat de sushi, fins a una crep. “Tenim setze restaurants que ofereixen un servei a domicili que abans no podien oferir. És qüestió d’entrar a la pàgina web, seleccionar el producte que vols i te’l portem a casa” ens explica el Sergi. A més d’ell i l’Ivan, ara mateix són un total de cinc treballadors. Entre els dos es reparteixen les tasques de gestió i màrqueting, però si a més s’ha d’agafar la moto, s’agafa. “Ara comptem amb tres repartidors, més nosaltres, que també ens hi afegim” puntualitza.

Tot i obrir el novembre d’aquest passat 2014, el projecte es va gestar ja fa més d’un any. I ben lluny de Reus. “Vam conèixer aquesta idea arran de la meva estada a Madrid” diu el reusenc. El Sergi va pensar que si allà funcionava, per què no provar de copiar i pegar-ho a Reus. Tot i que pot semblar arriscat, no es van llançar a la piscina sense mirar si hi havia aigua. Durant uns quants mesos van estar creant un pla d’empresa a través del qual van veure que la cosa els podia sortir rentable. Però a més, també els va ajudar utilitzar el sentit comú reusenc que tots dos tenen. “Ens encanta anar per Reus a prendre alguna cosa, a sopar, a dinar... La cultura d’oci i comerç és molt gran i ràpidament vam veure que funcionaria”.

  • imatge de control 1per1

El Sergi també ens dóna detalls sobre el procés de selecció: “Vam contactar amb els restaurants que crèiem que encaixaven bé amb la nostra idea. A alguns els hi va encantar de primeres. A altres els hi va costar més...” confessa. Però, per què els hi va costar? Algun restaurant pot sortir perdent en oferir -a cost zero-  un servei a domicili? “Bé, hi ha restaurants que creuen molt important la presentació del plat al restaurant. I clar, veure aquell plat en un tupper de plàstic, quan normalment està en un plat negre que fa joc amb el menjar i juga amb una combinació de colors concreta, pot restar-li valor” explica el jove emprenedor. Tot i això, d’alguna manera o altra gairebé tots els restaurants van veure viable la idea de Restaurantacasa.cat i s’hi van afegir. “Cada dues o tres setmanes aproximadament n’entra algun nou” apunta el Sergi. Dels deu inicials en van passar a ser setze, i ara ja en són dinou. I de ben diferents entre sí. Fent una ullada a la pàgina s'hi poden veure els clàssics com el Bon Mar -per menjar les tapes de tota la vida-, una variada oferta de japonesos com el Baka Uma, restaurants de cuina exòtica com el Fairuz, i també altres establiments més especialitzats com les creperies -Esquitx i Kenavo- i com el The Green Dog, que ofereix serveis com el ‘Pack Ron’ o el ‘Pack Ginebra’ ideals per fer-te les nits de dissabte més còmodes. 

La filosofia pragmàtica del servei també es trasllada a la pàgina web. Amb tres senzills passos pràcticament pots tenir el producte demanat. Malgrat que el nom invita a demanar-ho online, aquells que diuen “jo prefereixo trucar, que em transmet més confiança”, també tenen lloc a Restaurantacasa.cat, tal com ens explica el Sergi: “si algú no està habituat amb l’eina i té alguna dificultat per demanar la comanda, l'ajudem via telèfon per a què completi tots els passos”.

Amb un temps d’entrega de 25 minuts de mitjana i uns clients que semblen satisfets, Restaurantacasa.cat ha donat un nou enfoc a la gastronomia reusenca. Tot fa pensar que no acabarà aquí. La idea dels dos socis és, si la cosa va bé, ampliar fronteres cap a altres municipis. I el pròxim objectiu sembla clar: Tarragona. “Estem treballant per mirar d’arribar-hi” diu cautelosament. Tant de bo aviat sigui a tot el Camp de Tarragona, però de moment els reusencs ja es poden asseure al sofà, relaxar-se i tenir ben guardada la pàgina de Restaurantacasa.cat als marcadors del nostre navegador. Per si de cas. De tant en tant, no sortir de casa tampoc està malament...

A

També et pot interessar