Surtdecasa Camp
,
18/08/2014
Menjar i beure

Celler Mas del Botó: "Els vins catalans encara tenen molt camí per recórrer"

Coneguem la feina d'aquest celler familiar d'Alforja

Foto: 

Víctor Rubio
Aquesta setmana anem a Alforja per conèixer el celler Mas del Botó, un projecte encapçalat per dos germans que fa 25 anys van decidir recuperar una finca del seu pare a la Vall del Cortiella. Coneguem la seva història i la feina que hi ha darrere de la mà del Dr. Josep Maria Llauradó, enòleg del celler Mas del Botó.

- Qui sou, quants sou i on us trobeu?
Som dos germans que vam recuperar fa 25 anys una finca del nostre pare. Ens trobem al municipi d’Alforja a la Vall del Cortiella, a la comarca del Baix del Camp, i per tant fem els nostres vins sota la DO Tarragona. Pertanyem hidrogràficament a la Conca de l’Ebre i fem frontera amb el terme de Porrera. Alguns prescriptors ens anomenen l’Illa entre el Priorat i el Montsant.

- Com i quan va néixer el celler?
L’explotació la vam recuperar fa 25 anys, i el celler nou data del 2007.

- Per què us heu decantat per aquesta zona? Quins punts forts en destaqueu?
No ens decantàvem per cap zona, la finca estava disponible. Les condicions era que es pogués fer vins de molt bona qualitat i el paisatge ajuda a explotar-ho turísticament.

- Amb quines varietats treballeu?
Garnatxa negra, samsó i cabernet sauvignon.

- Quins vins elaboreu? 
Elaborem el Ganagot i el Mas del Botó. El Ganagot des de 2005, i el Mas del Botó des de 2010. Tots dos amb una producció d'entre 10.000 i 15.000 ampolles.

- Quin és el secret per fer un bon vi?
Obtenir una bona matèria primera, raïm. Després és qüestió de fer un seguiment per veure com evoluciona el vi.

- On es consumeixen els vostres vins? Mercat català o estranger?
Al català a través de botigues, restaurants, o venta on-line. I a l'estranger, a través de restaurants i botigues.

- Heu obtingut algun reconeixement?
El Ganagot de 2005 va obtenir la primera posició en la selecció de vins de Verema.com, la medalla de plata als premis Iberwine, 90 punts en la Guia Peñin, i es troba per sobre de 9 punts a la Guia de vins de Catalunya.

- Presenteu les ampolles d’alguna manera especial?
Amb un disseny acurat de les etiquetes.

- Quines activitats feu per promocionar els vostres vins?
Participem a les fires de la demarcació de Tarragona: a la Fira de la DO Tarragona a Tarragona, a la Reus Viu el Vi a Reus, i a diferents actes de promoció i visites enoturístiques.

- Com veieu l’estat de salut dels vins catalans?
Encara queda molt camí per recórrer.

- Objectius pel futur?
Elaborar un vi dolç i un vi blanc.

També et pot interessar